Ha arribat la tardor a la classe dels Elefants!

7 Octubre 2006
0

Hola de nou a tots i totes! Aquesta setmana a la classe dels Elefants hem començat a treballar la tardor i ha resultat molt gratificant!

El dilluns, com m’agrada molt la muntanya, vaig portar bolets als infants; però abans d’ensenyar-los-els; la Meritxell els va explicar el conte: "Els bolets s’han enfadat" que parla sobre la importància de tractar-los bé. Després, va presentar els bolets, els nens els van mirar, tocar i olorar. El mateix dia, la Meritxell va portar caquis, una fruita que cap dels nens havia vist mai. Els hi va donar per probar i tocar, hi ha nens que els hi va agradar i d’altres que no van voler ni tastar-ho; però tot i així va ser molt interessant descobrir als infants alguna cosa desconeguda per a ells i observar-ne les reaccions.

El dimarts era el primer dia de piscina, la classe dels Elefants hi anirà cada dimarts. Quan van tornar tots cansats, la mestra els va presentar la panera de la tardor que tenen a la classe amb elements típics d’aquesta època de l’any: cirerres d’arboç, fulles, pinyes, carbasses…

El dimecres, la mestra va portar imatges molt maques de la tardor que els infants van estar comentant, tot dient allò que estaven observant; i després vam explicar el conte de: La tardor (Editorial Salvatella).

El dijous va ser el dia dels cargols. Primer de tot vam explicar el conte: "Cargol treu banya". Després jo que havia anat a la muntanya, els vaig portar cargols de debó; els hi vem cantar la cançó del cargol treu banya, els vem mullar i els hi vem donar de menjar, ens els vem posar a la mà… I ja per acabar entre tots, amb una capsa de cartró, paper de seda i cola els hi vem decorar una caixeta per viure-hi.

El divendres vem parlar de la roba que portem a la tardor, tot comparant-la amb la de l’estiu; per fer-ho vem fer servir dos ninos de cartolina dibuixats als que els hi vem enganxar la roba característica d’aquesta època de l’any. Després vem introduir la cançó de: "L’esquirol" tot jugant amb aros.

I aquesta ha estat la primera setmana de la tardor de la classe dels elefants!!

Fins la pròxima!



Comentaris

Deixa la teva opinió