El Trompeta recomana… CONTES PER A MARES I PARES

7 Març 2007
0

Hola a tots i totes! Com tots sabeu el dia 18 és el dia del pare, i tot i que a mi totes aquestes històries de fer regals el dia que tothom ha establert que està dedicat a la teva mare o pare no em va gaire. Us voldria fer un petit regal, recomenar-vos contes que parlen sobre l'amor entre pares i fills, un amor que està per sobre de tot.

Començaré per als PARES:

UN PAPA A MIDA –> Aquest conte narra la història d'un fill que busca el pare perfecte per a la seva mare. Si voleu saber quin és el desenllaç d'aquesta història només us cal anar a la llibreria més propera. Les il·lustracions són excel·lents, originals i divertides. I el format i tractament del llibre deliciós.

 

Referència –> Un papa a mida, Davide Cali, Editorial Baula (2005)

AMB EN TANGO SÓN TRES –> Aquesta es tracta d'una recomanació molt especial; la història ens narra la recerca d'un fill per part de dos pingüins mascles, i de sobte arriba en Tango. És una història tendra, realista i que tracta amb tota naturalitat el tema de l'homosexualitat. És un conte que no només està destinat al públic "gay" amb aquesta situació, sinó a quealsevol que pensi que la importància de tenir una família està per sobre de sexe, raça o religió. Què més puc dir d'aquest cuida't conte? Que les il·lustracions resulten maques, dolces i atraients per a qualsevol nen (i adult).

Referència –> Amb en Tango sóm tres, Justin Richardson, Editorial La Magrana (2006)

Per a les MARES:

MARES A L'ENGRÒS –> El protagonista d'aquesta història s'enfada amb la seva mare perquè està fart de que li digui el que ha de fer i com s'ha de comportar. Tan és així que comença la seva recerca en busca d'una mare nova. La trobarà? Aquest conte té d'atraient, a part de la història, les il·lustracions coloristes i senzilles que li donen un caire humorístic a la història. Pel que fa a un dels autors, en aquest cas autora és la Teresa Duran, per a tots coneguda en el món de la literatura infantil amb un a carrera que avala tota la seva producció.  

Referència à Mares a l’engròs, Quelot i Teresa Duran, Editorial La Galera (2006) 

T’ESTIMARÉ SEMPRE à Aquesta no és la primera vegada que recomano aquest conte ni evidentment aquesta il·lustradora, ja que com tots debeu saber tinc certa “fixació” per aquesta autora, la Debi Glori. Considero d’una qualitat excel·lent les seves produccions i aquesta tracta el tema d’avui amb una senzillesa aclaparadora. En Cueta, que és el protagonista d’aquesta història,  vol saber si la seva mare l’estima per sobre de totes les coses, tot i que ell es porti malament; la resposta és clara. Es tracta d’una història senzilla amb unes il·lustracions magnífiques i una edició molt acurada. Cada pàgina es converteix en una petita obra d’art.

Referència à T’estimaré sempre, Debi Glori, Editorial Timun Mas (2000)

PER SEMPRE à Aquest conte el vaig descobrir gràcies a una companya de feina que a part de professió comparteix amb mi la afició per aquest tipus de literatura. Es tracta d’una història tendre on el petit Pol té por de que els seus pares l’hagin deixat d’estimar, ja que últimamernt no estan gaire per ell, però el que realment passa és… Si voleu saber més, només cal que descobriu el final entre les seves pàgines. La il·lustració és tendra i dolça, fet que ens acompanya durant tot el relat. Una història real amb un final feliç que ja es pot intuir en la seva portada.

Referència à Per sempre, Jean – Baptiste Baronian, Il·lustracions Noris Kern, Editorial Beascoa (2001)Comentaris

Deixa la teva opinió