Estratègies per treballar els conceptes bàsics

25 Març 2007
0

Hola a tots i totes! Escric aquest post per comentar-vos una cosa que darrerament em preocupa. Per totes les educadores d'aquesta etapa és sabut que els infants de P2 han de sortir de la Llar d'infants amb uns conceptes bàsics apresos, com ara: els colors, els nombres de l'1 al 3 i les formes geomètriques bàsiques… Entre d'altres coses. Però el meu maldecap radica en com ensenyar aquests conceptes bàsics als infants que els hi costa més.

Per tal de treballar els colors, he probat de tot: la festa del groc, tenir una capsa forrada amb paper de xarol del color que estem treballant i fer que els infants agafin i portin objectes del color en concret, parlar del color de les robes que portem, treballar-ho a través de joguines familiars per a ells, a través de cançons…i tot i aixì hi ha nens que els hi continua costant.

Pel que fa als nombres, són conceptes ja de per sí força abstractes i complicats i els hi costen força en general. Els treballo a partir del reconeixement de la grafia, i després intento que en comprenguin el significat.

En les formes és potser més fàcil, ja que les reconeixem a partir d'objectes que ens trobem a l'entorn, tot i que el triangle serà el que més els hi costarà.

Vosaltres com ho faríeu? S'accepten tota mena de propostes.

Gràcies.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió