El català a Madrid

30 Abril 2007
0

Avui m'agradaria fer-me ressó de la notícia que es va publicar fa uns dies sobre una estudiant de psicopedagogia que explicava contes en català  a infants de Madrid.

La jove, una noia de Vic, va decidir fa uns mesos que en l'escola en que faria les pràctiques a Madrid (ja que estava allà perquè tenia una beca d'estudis), es dedicaria a explicar contes en català a 75 nens i nenes de Parvulari; i la proposta ha estat molt ben rebuda per infants, pares i professors.

 

Personalment considero que "el saber no ocupa lugar", és a dir, que als nens com més se'ls ensenya més aprenen, i més s'enriqueixen per formar-se posteriorment com a persones adultes i crítiques amb la societat que els envolta.

A l'hora crec que és molt interessant que s'educqui en la diversitat lingüística i que els infants sàpiguen des de ben petits quina és la realitat lingüística de Catalunya o Euskadi, que allà s'hi parlne llengües diferents al castellà i això en els fons els proporciona més riquesa lingüística.

També crec que és molt important difondre la llengua i la cultura catalana arreu, perquè com a catalana m'agrada que la nostra llengua, tradicions i rondallisme popular es facin conèixer com més lluny millor.

En conclusió, felicito a aquesta noia per la seva iniciativa, siguin quins siguin els motius que hagi tingut per dur-la a terme.

Font: el Periódico



Comentaris

Deixa la teva opinió