El Trompeta navega… per la GENERALITAT INFANTIL

9 Maig 2007
0

Hola a tots i totes!

Avui em dirigeixo a vosaltres per parlar-vos no d'una web educativa pròpiament dita, sinó d'una web destinada a infants inaugurada fa poquet per la Generalitat de Catalunya. La web té una imatge divertida i infantil i està formada bàsicament per un mapa web que conté 5 apartats diferents.

 

El primer dels apartats és la Generalitat, en ell trobem 3 columnes amb informacions sobre: el parlament, el govern i el president. Totes elles contenen links que ens porten a webs relacionades sobre el tema.

 

El segon dels apartats és El carrer del territori, en ell trobem una estructura similar a l'antetrior formada també per tres columnes amb informació i links a pàgines relacionades amb: el temps, gencat dades i mobilitat. Però aquest apartat inclou una novetat que és: Aprén i diverteix-te jugant . Aquest apartat conté tres jocs:

– Meteo comarques –> joc que consisteix a fer de meteoròleg. Serveix per esbrinar i aprendre les comarques que formen el nostre país i el temps que hi fa.

– El món per un forat es tracta d'un joc en el que podem aprendre sobre: paisatge, éssers vius i societat.

 

En cadascun d'aquests apartats apareixen diversos elements, èpoques de l'any, paisatges i éssers vius. De cadascun se'n fa una proposta que inclou: vídeo, fotografies, dibuixos i activitats dividides per nivells  sobre el tema en concret.

-El joc d'en Doll –> és un joc destinat a conscienciar als infants en l'estalvi d'energia. Per fer-ho has de recórrer els diversos espais proposats i complir les "missions" que li encomanen a en Doll relacionades amb l'estalvi energètic.

El tercer dels apartats és El carrer dels serveis. Aquest apartat conté tres columnes amb informació i links a pàgines relacionades amb: la salut, síndic de greuges i l'ajuda social. Posteriorment inclou dos jocs didàctics:

 

– I tu, com et poses –> joc que ens fa descobrir quines són les nostres postures a l'hora de seure i moure'ns, a la vegada que ens fa descobrir quines són les correctes per adoptar uina bona posició.

– El joc dels bombers –> es tracat d'un joc en format Clic que ens acosta una mica més a la tasca dels bombers i a la seva manera de fer.Després inclou una columna amb els principals serveis d'emergències i els links a les seevs webs.

El quart apartat és  El carrer de la cultura on hi trobem tres columnes: l'escola, la llengua i la cultura. En elles trobem links a diverses webs relacionades amb els diferents serveis.

El darrer dels apartats és El carrer de la diversió que inclou: Entitats juvenils, esport a l'escola, turisme juvenil, biblioteques, xarxa jove i agenda. tots aquests apartats amb els corresponents links a webs d'interès.

 

Ja a la part del final inclou més jocs divertits.

– Dibuixa i pinta –> link al joc de la web edu365 de "dibuixa i pinta".

– Vols jugar al dominó? –> joc de dominó extret també de la web edu365.

 

– Canvia la cara –> extret d'edu365.

– Practica les mates –> extret de la web edu365. 

En general considero que es tracta d'una web destinada a un públic infantil, però de nens a partir de primària o del darrer curs de parvulari. És una web interessant bàsicament de links informatius a diverses pàgines relacionades amb la Generalitat de Catalunya i els serveis que ofereix. Pel que fa al disseny de la web, trobo que s'hi pot navegar amb facilitat i que el disseny és molt alegre, entenedor i divertit. Espero que us hagi resultat interessant.Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió