El paper dels avis en l'educació dels infants

21 Maig 2007
0

Hola a tots i totes! Aquesta setmana a l'escola, dediquem la setmana als avis; per celebrar-ho vénen a preparar algunes activitats.

És per aquest motiu pel que m'he decidit a fer aquest post. Quin paper juguen els avis en l'educacio´actual dels infants?

Pel que he pogut observar des de la meva experiència, els infants passen gran part del temps de que disposen a l'escola i amb els avis, els vénen a recollir a l'escola, els porten a jugar al parc i els cuiden quan estan malalts.

Però és la seva tasca educar a aquests infants? establir-los les regles i els límits? Jo crec que no, i que no es pot responsabilitzar a aquestes persones de l'educació dels fills; perquè no ens enganyem, sempre s'ha dit que els avis estan per "malcriar als néts", per mimar-los, per consentir-los… perquè són avis i com a tal han d'exercir aquest paper.

Tot i que també cal dir que en la societat actual és molt difícil dedicar el temps que es mereixen als fills i per això són els avis, els que tenen tot el temps del món en aquest sentit.

No se'ls poden demanar més responsabilitats, com a pares s'ha d'ensenyar a estimar i respectar la gent gran, i especialment els avis, que poden aportar moltes més coses de que en la societat els hi deixen aportar. Cadascún d'ells són petites peces que formen la història recent de la nostra societat, i per això crec que com a mínim se'ls ha d'escoltar perquè tenen més a dir del que sovint ens pensem.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió