El Trompeta recomana… CONTES PER A AVIS I ÀVIES

23 Maig 2007
0

Hola a tots i totes!

És per a tots sabut la importància que tenen els avis per als nens i nenes de la societat actual, amb ells juguen, els cuiden, els fan de pares quan els propis no poden… És per això i perquè a la meva escola aquesta és la setmana dedicada a ells, que m'he decidit a escriure aquest post recomanant uns quants contes sobre ells. Espero que us agradin.

AVIS, Chema Heras i Rosa Osuna, Editorial Kalandraka, col·lecció: llibres per a somiar (2002) –> Aquest conte narra la història de dos avis en Ramón i la Ramona que han d'anar al ball del poble. La Ramona, no està gaire animada, es veu vella i lletja, i el pobre Ramon farà tots els possibles per a convèncer-la. Al cap i a la fi, els dos han envellit junts, no?

Es tracta d'un conte amb unes il·lustracions molt originals, que descriuen visualment cadascuna de les paraules dels dos avis. És un conte màgic, tendre i realista, que ens fa adonar-nos de la relativitat de les coses, i del que realmebnt és important a la vida. Simplement: commovedor!

 

AMB ELS AVIS, Guido Van Genechten, Editorial Juventut (2003) –> Només obrir aquest conte, hi apareixen unes guardes més que boniques i atraients per als infants. Però el més simple i bonic de tot és la història que conté.

En Jan està molt content perquè passarà el dia a casa dels avis. Ajuda a l'avi al jardí i amb les gallines, i després a collir cireres del cirerer; i amb l'àvia fan un pastís de cireres boníssim i canten… I al final de tot del conte hi ha una petita sorpresa…

 

Les il·lustracions són simples i coloristes, atraients als ulls d'un nen.

A CASA DELS AVIS, Helen Oxenbury, Editorial Juventut (1984) –> Aquest és un conte amb una història similar a l'anterior. Una nena que està molt contenta perquè va apassar el dia a casa dels avis. Però amb ells fa coses diferents que el nostre amic Jan: li pregunten què ha fet durant la setmana, es posa els collarets i pulseres de l'àvia, recull els tomàquest de l'avi, juguen a cuinetes, juguen a metges i s'adormen tots dos avis esgotats.

Les il·lustracions són dolces i destaquen sobre un fons blanc. 

 

 

Fins aviat!

 Comentaris

Deixa la teva opinió