Els valors de la convivència

25 Juny 2007
0

Hola a tots i totes!

Escric aquest post per parlar-vos del perquè anar de colònies a la Llar d'Infants. Hi ha molts pares que pensen que és perillós, que els seus fills són molt petits, que els hi pot passar qualsevol cosa, que ploraran perquè s'anyoraran…però qui realment s'angoixa són els pares i no pas els nens.

En relació als perills que poden còrrer, els nens estan potser més vigilats del que ho estan a la Llar, ja que per cada cinc nens va una educadora, i en els nostre cas, cada educadora es cuida del seu grup de cinc.

No ploren ni s'anyoren, i no considero que siguin molt petits.

Les colònies, no només serveixen per passar-ho bé i fer activitats. Els nens aprenen a conviure, a ajudar-se els uns als altres, a cuidar dels més petits, a sentir-se responsable de les seves coses, a fer-se més autònoms per sí mateixos. A l'hora que conviuen i estableixen forts lligams tant amb les seves educadores com amb els seus companys.

Entenc les pors que puguin tenir els pares, però si poguessin veure els seus fills per un forat, s'adonarien de la importància de tot el que estic explicant ara.

En relació als perills, com a mestra estàs molt més alerta del que fan o deixen de fer els teus nens i no dorms ni descanses pendent de que ells es sentin a gust i relaxats.

Així que amb aquest post espero haver canviat el parer d'alguns pares o si més no, haver-los fet reflexionar sobre el tema.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió