El Trompeta recomana…CONTES DE RATOLINS (I)

17 Agost 2007
0

Hola a tots i totes! Avui comença la primera entrega de contes de rates, ratetes, ratasses i ratolins. Com les raters estan molt de moda, he pensat que seria divertit conèixer-ne algunes de noves. Avui n'hi ha alguns contes en castellà i altres en català, però tots ells amb alguna cosa especial.

TE QUIERO RATONCITA, Dugald Steer i Caroline Anstey, Editorial Alfaguara –> Aquest conte té unes il·lustracions molt realistes i una mica "cursis", però ens relata una història molt tendra d'una àvia i la seva néta. És bonic de llegir i ser llegit.

LO QUE COMEN LOS RATONES, Fernando Royuela, Editorial Alfaguara (2007)–> Aquest és un conte que personalment em va agradar molt quan el vaig veure. Les il·lustracions són simpàtiques i divertides i la història és força original. El seu protagonista és en Bruno, un ratolí despistat que s'ha oblidat del que mengen i els agrada de debó a les rates. Visita fruiteries, peixateries, pastisseries…fins que un bon dia topa amb algú una mica especial i perillós. Temes com la diversitat, la diferencia individual i la convivència es reflexen en aquest conte.

RATOLÍ SOLTER, Paco Livá i Marta Torraó, Editorial OQO (2006) –> Aquest conte està destinat a nens que ja saben llegir una mica, o és un conte per ser explicat als més petits. Ens narra la història d'un ratolí llenyetaire al que se li presenta un repte. Una noia apareix al bosc mentre treballa i li diu que si l'atrapa es casarà amb ell. Quan ja està a punt d'aconseguir-ho, la noia es llança al riu, el ratolí darrere. Un món submarí, nou i desconegut s'obre davant dels seus ulls. En aquell món n'hi ha moltes de noies com la que esàva perseguint. Aconseguirà trobar-la?

Una història original i curiosa, amb unes il·lustracions diferents, són els trets característics dels títols d'aquesta editorial.

LA GRANOTA I EL FORASTER, Max Weilthuijs, Editorial Cruïlla (2006) –> Aquest conte forma part d'una sèrie d'històries protagonitzats per la Granota i els seus amics: porquet, ànec, lolebre i rata. Aquesta vegada la rata arriba al bosc i fan córrer la veu de que és bruta i lladregota…però és així de debó? Un conte per tractar un tema difícil com és l'arribada dels nouvinguts amb una història senzilla sobre les difer`necies i la discriminació.

SHEILA RAE, LA VALIENTE, Kevin Henkes, Editorial Living Books (1996) –> Aquesta és la història d'una rateta molt valenta, la Sheila no s'espanta davant de cap adversitat: ni els gats enfurismats ni els lladregots dels gossos l'espanten. Però quan un bon dia la Sheila es perd en el camí de l'escola a casa es comença a escapar, i és la seva espantadissa germana la que l'ajudarà a trobar el camí de tornada. Un conte sobre l'amos entre germans i el valor.

EL LLEÓ I EL RATOLÍ, Adaptació de Mª Eulàlia Valeri, Editorial La Galera (2000) –> Aquest conte ens narra la famosa faula del Lleó i el Ratolí adaptat als nens i nenes d'avui i molt fidel a la versió clàssica.

 

 Comentaris

Deixa la teva opinió