El Trompeta recomana… CONTES PER APRENDRE A FER PIPI

14 Setembre 2007
0

Hola a tots i totes!

El tema del control d'esfínters en infants de 2 anys és un tema que preocupa molt a mestres i pares…

Com enfocar aquest tema amb el nen o nena, sovint planteja una sèrie de dubtes. Evidentment, també s'han escrit molts contes sobre aquest tema, i avui m'he decidit a acostar-vos-en uns quants.

TINC PIPI, Manuela Olten, Editorial Kalandraka (2007) –> Aquest conte és una novetat sobre aquest tema, ens explica la història d'un nen que està aprenent a fer pipi solet a l'orinal, li han tret els bolquers. Ens explica els llocs on fa pipi, i ens explica en quins no en pot fer, com ara la piscina. Ens parla també de que a la consulta del metge hi ha un lavabo que fins i tot es neteja sol. Va fins i tot al lavabo del restaurant, però es descuida una cosa: rentar-se les mans. Conte curiós i divertit, amb aspectes propis potser relacionats amb els lavabos alemanys, però amb unes il·lustracions clares i coloristes.

PEPET JA NO VOL BOLQUERS, Sam Williams, Editorial Molino (2007) –> En Pepet és un simpàtic i dolç aneguet que vol que el seu amic, el Porquet jugui amb ell. Però el seu amic sembla que no pot perquè està fent servir l'orinal. En Pepet vinga a esperar i esperar… Avorrit decideix que ell també vol fer servir l'orinal, però no pot perquè necara porta bolquers. Ha arribat el moment de treure's el bolquer i fer-se gran!

NO VULL FER PIPI A L'ORINALET, Roser Rius, Editorial Combel (2006) –> El protagonista de la nostra història és un nen que està aprenent a fer pipi a l'orinal, però té un problema: ell no el vol fer servir pas. Els pares aleshores li proposen: "perquè no fas pipi com les gallines? O com els gossos?". Però no l'acaben de convèncer… Resulta que el que el nen vol és fer un pipi de gran… Què deu ser això?

RUBY, PER A QUÈ SERVEIX LA GIBRELLETA?, Poul Rogers, Timun Mas (2002) –> La Ruby és una ratolineta que té una gibrelleta (orinal) amb la que juga tot el dia, la porta amunt i avall, se'l posa de barret, se l'emporta al parc, al jardí, el posa a l'aigua… La pobra Ruby no sap perquè serveix l'orinal. Però arriba un moment en que és la seva mare que decideix que ja és hora de començar a saber per a què serveix realment.

Espero que les propostes d'avui us resultin útils per a tots aquells que hagueu d'iniciar el control d'esfínters d'algun dels vostres alumnes, o dels vostres fills… Endavant i paciència.

Fins aviat!

 



Comentaris

Deixa la teva opinió