El Trompeta recomana… CONTES DE COLORS (I)

2 Octubre 2007
0

Hola a tots i totes!

Com alguns de vosaltres debue saber, la meva preocupació el curs passat era que a alguns nens els hi costava molt aprendre els colors. És per això que m'he animat a buscar contes que tractin aquest tema de forma indirecta, on els colors no fossin l'objectiu final, sinó un camí per explicar una història. I la veritat és que he trobat molt i molt bon material. Avui us n'en porto uns quants:

EL PETIT GLOBUS VERMELL, Iela Mari, Editorial Kalandraka (2006) –> Aquest és un conte d'imatges molt especial. Ideal per a treballar el color vermell, l'autora ens porta una sèrie d'imatges lligades les unes amb les altres sense cap tipus de text. La història cpomença amb un nen que fa una bombolla de xiclet, i la bombolla es va convertint, il·lustració en il·lustració en una cosa diferent. Des d'un globus a una poma.

 

És un llibre molt bo per compartir, pensat per a primers lectors acompanyats d'un adult que hi pugui aportar la seva pròpia versió de la història. És senzill i bonic, amb un gran atractiu gràfic.

LA CLAU VERDA, Gregoire Mabire, Editorial Baula (2005) –> Tot i que aquest conte no té gaire relació amb els colors, ami personalment em va agradar. Forma part d'una col·lecció que l'editorial Baula ha fet amb un format apaisat i de cartró gruixut. La història, la d'un simpàtic porquet que és patró d'un garatge meàbic i ha  perdut la seva preciada clau verda. La podrà trobar?

COCODRILO, Óscar Villán i Antonio Rubio, Editorial Kalandraka (2007) –> Aquest és un conte senzill erò curiós. És quadrat i petit. Un cocodril ens porta a conèixer els colors de manera diferent. Cada plana i cada frase encadena un color nou; així per exemple el cocodril es troba al damunt d'un sostre d'un determinat color i el sostre és d'un castell d'un altre color… i així successivament. És més aviat un poema, f'acil d'explicar i ensenyar als més petits. Proposta, si més no, curiosa.

LA GATETA BLANQUETA, Sachiko Mori i Maya Maxx, Editorial Kodorno –> Conte molt bonic per treballar dos colors el blanc i el negre. Un conte que ens parla de les diferències i de la importància de l'acceptació. La història té per protagonista una bonica gateta de color blanc. Ella no es sent gaire bé, ja que tots els seus gats germans són de color negre, al igual que la seva mare. Això fa que es senti diferent.Una petita joia per a primers lectors.

LA VERDADERA HISTORIA DE LOS COLORES, Eva Heller, Lóguez Ediciones (2006) –> D'aquest conte no m'agradaria desvelar-vos gaire cosa. És un conte per veure, per mirar i per gaudir. Conte que recomano als petits amants de la'rt. Fascinant! 

SIETE RATONES CIEGOS, Ed Young, Editorial Ekaré (2002) –> Bonic conte que ens recorda a una llegenda oriental sobre set ratolins, set ratolins cecs, que no hi veuen res. Tots ells de colors diferents, surten un bon dia un a un i troben una cosa molt curiosa al costat del seu llac. No saben el que és, i cada un d'ells s'imagina una cosa diferent. Cadascún n'examina una part i no acaben de posar-se d'acord sobre el que és.

Una faula d'orígen hindú que ens porta a reflexiobnar sobre les conclusions premeditades, on destaquen les siluetes dels ratolins sobre fons negre i una història captivadora. M'encanta! 

Fins aviat!

 Comentaris

Deixa la teva opinió