El Trompeta recomana… CONTES DE COLORS (II)

4 Octubre 2007
0

Hola a tots i totes!

Una nova entrega de contes que parlen de colors d'una manera diferent.

EL PEIX PEIXET, Guido Van Genechten, Símbol Editors (2005) –> D'aquest autor no és la primera vegada que us en recomano algun llibre. Avui em fa il·lusió portar-vos un protagonitzat per un petit peix blanc que ha perdut a la seva mare. En la seva recrca es troba incontables amics: un cranc vermell, un cargol groc, una estrella de mar taronja, una tortuga verda, una balena blava i un pop lila. I la seva mare?

És un conte pensat pels més petits, on els originals dibuixos destaquen sobre fons negre. A part esdevé una eina ideal per treballar els colors.

EL MAG DE LOS COLORS, Arnold Lobel, Editorial Corimbo (2004) –> Fa molt i molt de temps, en un món sense colors, hi vivia un mag. Un mag que trobava que li faltava alguna cosa al seu món: Colors! Va inventar i afegir diferents colors per separat… però funcionarà el seu invent?

PEQUEÑO AZUL Y PEQUEÑO AMARILLO, Leo Lionni, Editorial Kalandraka –> La primera edició d'aquest llibre fou creada l'any 1959 per un autor del que també us he parlat, l'autor de Frederick (entre d'altres). És una obra pionera i avançada al seu temps. La primera vegada que vaig veure aquest conte, vaig pensar que era genial, modern i sorprenent. Encara avui ho penso.

 

Els protagonistes de la història són dos trocets de paper: un blau i un groc. Aquest és un llibre que parla de l'amistat, de la identificació d'un mateix, del reconeixement dins del seu propi espai, un llibre d'aventures, un llibre amb final feliç.

 

És d'una simplicitat aclaparadora. És difícil de concebre un protagonista d'una història sense boca, ulls, nas… Simplement dues taques sobre fons blanc. Com és possible que sembla que cobrin vida? Val la pena que us el mireu, és un conte per tenir, veure i explicar. La màgia que prengui el conte depén també de qui l'expliqui. Un conte que va molt més enllà d'aprendre els colors, fer-ho és secundari; té una història i un fil argumental típic de les històries de tradició oral.

 

JUEGO DE COLORES, Herve Tullet, Editorial Kokinos (2007) –> Un llibre pensat per aprendre els coloras, a través de la recerca que un quadrat lila, un cercle verd i un triangle groc duen a terme per trobar als seus pares.

COM ES FA L'ARC DE SANT MARTÍ, Betty Ann Schwartz, Editorial Beascoa –> Un conte pensat per aprendre els colors, però amb unes cintes interiors de colors que fan que vagi apareixent l'art de Sant Martí. És senzill però vistós.

 

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió