El Trompeta recomana… CONTES DE RATOLINS (V)

22 Octubre 2007
0

Hola a tots i totes! Amb motiu del descobriment d'un dels contes que us presento avui, la meva curisitat em va portar a buscar encara alguns més contes de ratolins. Espero que us agradin.

EL SECRETO, Eric Battut, Editorial Kókinos (2005) –> Aquest és un conte molt bonic, que em va cridar molt l'atenció quan el vaig veure. La portada és tota vermella i el protagonista apareix per un forat. Un ratolí es troba una poma i l'amaga; la resta d'animals del bosc vénen a preguntar-li quin és el secret que ha amagat. I el secret es va fent cada vegada més gran. És una història bonica, amb unes il·lustracions clares i una edició molt ben acurades.

ULISES Y CASIMIRO, Anne Jonas, Editorial Zendrera Zariquiey (2000) –> En Casimiro és un jove i petit ratolinet que descobreix el seu intwerés per la lectura, i és aquesta passió el que el conduirà a salvar-se de les urpes d'un gran, temible i ferotge gat.

RATONCITO, ¡TEN CUIDADO!, Judy Waite, Editorial Zendrera Zariquiey –> Aquest és un conte amb una bonica il·lustració realista, amb molts detalls; que ens porten a descobrir l'ambient en que succeeix l'acció, una casa abandonada.

Cada pàgina adverteix al ratolí de que està sent perseguit per un temible gat. El ratolí sempre aconsegueix escapar, però quan sembla que està distret i no té escapatòria…

EL RATOLÍ DEL SENYOR MAXWELL, Frank Asch, Editorial Joventut (2004) –> Aquest és un àlbum il·lustrat que no és ben bé per annes petits. Resulta que un gat: el Senyor Maxwelléstà esperant que li portin al dinar al restaurant. Li diuen que hi ha un ratolí viu i que si vol que el matin per a ell. Però no, avui està de bon humor i el demana fresc per poder-se'l cruspir. Arribarà a menjar-se'l?

Una història divertida on els papers del gat i elr atolí s'entrecreuen.

Fins aviat!

 Comentaris

Deixa la teva opinió