El Trompeta recomana… CONTES DE POR (I)

28 Octubre 2007
0

Hola a tots i totes! Aquest any com sóc mestra d'anglès, amb els nens treballo el Hallowen. Tot i que ja sabeu que jo sóc partidària de promoure la cultura catalana i de celebrar la castanyada, com a mestra d'anglès em sembla lògic fer conèixer aquesta tradició del país de la llengua que estudien.

Per això, avui, us he portat contes de bruixes, bruixots, monstres, bandits i altres pors de nens i nenes. Contes per a grans i petits:

MONSTRES!, Fran Parnell, Editorial Intermón Oxfam (2004) –> Aquest és un conte amb unes il•lustracions molt originals, divertides i atraients. Ens presenta diferents monstres extrets de la cultura popular d'arreu del món: l'abominable home de les neus provinent del Nepal, un monstre famolenc de Sud- Àfrica, un ogre d'Itàlia… Tots ells tractats amb clau d'humor i unes imatges divertides.

 
Les il•lustracions són de Sophie Fatus. Està recomanat per infants a partir de 8-9 anys. Tiot i que vailets més petits també se'ls hi poden explicar algunes d'aquestes històries.

 
HI HA UN ÓS SOTA L'ESCALA, Helen Cooper, Editorial Joventut –> En Guillem està espantat perquè creu que hi ha un ós que viu al quartet de sota l'escala de casa seva. Cada dia li porta menjar perquè l'ós no s'atreveixi a sortir. I al final…
 

Il·lustradora clàssica però que ens porta uns contes realment bonics.

 
ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES, Maurice Sendak, Editorial Kalandraka (2000) –> Un autèntic clàssic del món dels àlbums il•lustrats (1963). Un conte que tothom recomana amb unes il•lustracions força agoserades a l'època que pertanyen.
La història ens narra com en Max, un nen força entremeliat es disfressa de llop i fa moltes dolenteries. La mare s'enfada i li diu "Monstre!". El nen assegura que se la menjarà i la mare l'envia al llit sense sopar.

 

Ara comença la màgia. L'habitació d'en Max es transforma en un bosc immens on hi ha un vaixell que el porta allà on viuen els monstres.
Una història fascinant plena d'aventures i simpàtics monstres.


 

PAPU, Pablo Albo, Editorial OQO (2006) –> Vet aquí que el personatge del Papu és un èsser present en l'imaginari col•lectiu de molts catalans i catalanes. Aquesta vegada l'editorial OQO ens porta una història sobre una àvia que decideix fer un pastís per a les seves tres nétes, però com li falten ingredients decideix fer pa de mel. El menjar preferit del Papu i…

 

Unes il•lustracions modernes, originals i coloristes li donen una altra volta més a aquest personatge.

 
L'HOME DEL SAC, Josep M. Jové, Editorial La Galera (2006) –> Qui no ha tingut mai por de la figura de l'Home del Sac? Aquest personatge que s'emporta als nens dins d'un sac i del que tots ens han parlat… L'editorial La Galera el passat any en va fer d'aquesta història un acurat àlbum il•lustrat amb imatges de Tha.

 

El protagonista d'aquesta història és un nen que veu que l'home del sac deixa el seu sac davant d'una casota abandonada. No li pot explicar als seus pares perquè estan massa ocupats, així que li explicarà a l'àvia. Aquesta juntament amb el seu gos en Tou, s'embrancaran en l'aventura de descobrir què és el que amaga el "pressumpte" Home del sac en el seu sarró… Què serà no ho esbrinarem pas ara…

 
LA BRUIXA POCAPALLA, Xosé Ballesteros, Editorial Kalandraka (2002) –> Aquest conte és una adaptació d'un conte popular que transcorre en el poble de Poucapalla. En aquest poble tothom era feliç i no tenia por, però un dia van començar a passar coses estranyes… Va començar a desapaèrixer el bestiar.
Tots van acusar a la bruixa Timotea però em sembla que qui els hi feia passar gana d'aquesta manera era un ésser molt més malvat.
 

LOS TRES BANDIDOS, Editorial Kalandraka (2007) –> Hi havia una vegada tres temuts lladregots que robaven carruatges plens de diners. Fins que un dia roben un carruatge amb una nena petita a dins. Des d'aquell dia decideixen adoptar-la i viure amb ella. El fet els fa tan feliços que canvia les seves vides per sempre.

 

Amb unes il•lustracions fosques, com aquests personatges requereixen. La història ens explica com els dolents dolentíssims es tornen bons.

 
Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió