El Trompeta recomana… CONTES D'ÓSSOS (IV)

3 Novembre 2007
0

Hola a tots i totes! De nou reprenc una tema ja ensetat amb anterioritat. Es tracta de contes de simpàtics ossets. Avui us en porto varis especials, però n'hi ha un de tots ells que em va agradar molt.

EL SUEÑO DEL OSITO ROSA, Roberto Aliaga,Editorial OQO (2007) –> Vet aquí un bonic osset de peluix de color rosa que estava molt trist i plorava desconsolat. La girafa li pregunta perquè. L'osset li explica que ha perdut el seu somni, ella estira el coll cap al cel; la granota l'ajuda a buscar al riu; el cavall per la terra. Tots ells troben coses però cap d'elles és el somni de l'osset, sinó el seu propi somni i desig. En què somia un osset de peluix?

És un conte senzill, amb unes boniques il·lustracions que l'acompanyen, amb un final tendre i commovedor. Una història sobre la importància de posar-se en el lloc de l'altre i d'ajudar els altres. Una il·lustradora excel·lent crea uns personatges del tot entranyables.

PER QUÈ T'ESTIMO TANT?, Guido Van Genechten, Editorial Baula –> El protagonista d'aquesta història és un petit ós polar, un ós que sap moltes coses.  Sap on estan els peixos més bons, com lliscar per sobre de la neu sense fer-se mal… Però hi ha algunes coses que no entén i a la que la seva mare ha de donar respostra, com per exemple d'on surt la neu o si la seva mare l'estimaria igual si fós d'un altre color. Però hi ha una important resposta que sí la sap.

Un conte senzill i bonic amb un autor que ja us havia recomanat més d'una vegada.

OSO Y SU DIENTE DE LECHE, J. San Miguel Martos, Editorial Kalandraka (2006) –> El ós té una dent de llet que se li belluga, fa de tot per intentar que se li caigui. Quan per fi se li cau, no la troba. Per ell és molt important perquè el nan li ha de portar un regal. Els seus amics l'ajuden a buscar-la. El Talp treu la seva lupa, una lupa força especial, a través d'ella la percepció del món és diferent. Les formigues semblen camions, les papallones estels, els ocells avions… L'osset molt generós decideix compartir el seu regal amb els amics. Què serà?

Un conte metafòric on la solidaritat i l'amistat en són els principals valors.

TE QUIERO MAMI, Jillian Harker, Editorial Paragon (2006) –> El petit osset té ganes de jugar i probar coses noves, però no pot esperar a que la seva mare estigui per ell. Menys mal que les mares sempre estan allà per treure'ns dels possibles embolics en els que ens fiquem.

Fins aviat!

 

 Comentaris

Deixa la teva opinió