El Trompeta recomana… CONTES PER A NENS QUE ESPEREN UN GERMANET (II)

19 Novembre 2007
0

Hola a tots i totes! Avui us porto un tema força especial. Com reben els nens l'arribada a la família d'un nou membre que els hi prendrà tot el protagonisme? Com tot, hi ha diverses maneres de tractar aquest tema amb els petits "germans grans":

ELLA, Àngel Sauret, Editorial La Galera (2007) –> En Lluís està a punt de celebrar el seu sisè aniversari i ja té un germà petit, en Miquel. Però tothom es revoluciona quan se l'adverteix de l'arribada d'una germaneta. El problema és que la nena encara no té nom i és en Lluís le'ncarregat de trobar-ne l'adequat. "Alça Manela" sí que és gran la nova germaneta… Com creieu que es dirà?

Unes il·lustracions magnífiques i uns plans molt interessants acompanyen a aquesta divertida història.

QUÈ HI HA DINS?, Jeanne Ashbe, Editorial Corimbo –> Aquest és un petit llibre ple de sorpreses en el seu interior. Què hi ha dins d'una maleta? Què hi ha dins de la capsa? I a dins de la panxa de la mare?

Il·lustracions senzilles i clares que acompanyen a un text que no caldria, gràcies a la claretat de les imatges.

UN GERMANET? A QUI SE LI ACUT?, Fanny Joly, Editorial La Galera (2001) –> La Gisela aviat tindrà un germanet i no està gaire convençuda de voler-lo. A l'escola li han explicat que els nadons ploren, embruten, vomiten… i per si encara fós poc tots els grans estan per ells. La Gisela intenta convèncer als seus pares de que no cal tenir un germanet. Quan el nen arriba casa, ella li marcarà molt bé els seus límits; però al final, resultarà fins i tot divertit això de tenir un germanet.

ESPERO UN GERMANET, Marianne Vilcoq, Editorial Corimbo (2001) –> La Maria tindrà un germanet i no li fa gens de gràcia. Mentre ens dóna les seves explicacions, la panxa de la mare va creixent i creixent, i fons i tot, podem veure el bebé a dins.

ONGA BONGA, Freda Wishinsky i Carol Thompson, Editorial Joventut –> Ja no poden més! Ningú no ssap com fer-s'ho per fer callar a la Lluïsa, no para de plorar. El pare l'agafa en braços, la mare li canta una cançó de bressol, l'àvia li dóna el biberó i l'avi li toca una cançó… però no hi ha manera. Només hi ha un membre a la família capaç de fer somriure a la petita: el seu germà gran.

Per una vegada la història es capgira i el germà gran no és el celós, sinó l'únic capaç de comprendre a la seva germana petita.

El tema de la gelosia als germans petits és força difícil de tractar, i és a través de contes que se'ns pot facilitar una mica aquesta tasca. Espero que us hagin interessat.

Finas aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió