El Trompeta recomana… CONTES MÀGICS

28 Novembre 2007
0

Hola a tots i totes! Qui no ha somiat mai en que és una fada i pot fer desitjos realitat, o una sirena o qualsevol altre èsser màgic? Els contes que avui us porto són sobretot per a aquelles nenes que es senten una mica fades, o potser unes estrelles del cel…

ESTELA, Pablo Albo, Thule Ediciones (2007) –> Aquest és un bonic àlbum il·lustrat sobre l'Estela, l'estrella dels desitjos. L'Estela és molt feliç ja que quan algú li demana un desig, ella encara brilla amb més força. Però un bon dia una impressionant pluja d'estels, l'allunya del cel. Un viatge sobre la recerca d'una estrella a trobar de nou el seu lloc, ens portarà des de les profunditats marines fins a l'espai.

La qualitat del seu narrador i il·lustrador es fan evidents a mesura que es va desplegant la història. L'il·lustrador, Miguel Ángel Díez aconsegueix transportar-nos a tots els paratges descrits. Impressionant.

EL LIBRO DE LAS HADAS, Carmen Gil, Editorial Toro Mítico (2007) –> Són molts els contes que s'han fet amb un títol similar, però aquest em va cridar especialment l'atenció per la originalitat de les seves imatges. A la vegada, a diferència d'altres és un llibre de poesies i altres recursos lingüístics, on a cada pàgina ens apareix una fada més divertida i més simpàtica que l'anterior. Un llibre bonic per a ser mirat amb calma.

Fades d'allò més estranyes com una fada novícia, una altra que és una mica despistada i arriba tard a la seva cita amb la Ventafocs, una de molt petita que no pot ni amb la vareta màgica… Entre les seves pàgines trobem poemes, embarbussaments, consells, o fins i tot receptes. Un llibre d'allò més variat i interessant.

Entre les seves poesies, n'apareix la que us presento a continuació:

El encantamiento de la Bella Durmiente

El hada Fresa,

muy enfadada,

a una princesa

tiene encantada

La princesita

-¡vaya bombazo!-

se quedó frita

con un pinchazo.

Bella Durmiente

duerme un montón,

profundamente,

sobre el colchón.

Da unos ronquidos

que los ratones

en los oídos

llevan tapones.

Llegan al Polo

y hasta al espacio.

Con uno solo,

tiembla el palacio.

Toda la corte< /p>

-con rey incluido-

huye hacia el Norte,

harta de ruido.

Se necesita

príncipe tieso,

y con levita,

que le dé un beso.

 

LA LADRONA DE LÁGRIMAS, Carol Ann Duffy, Editorial Intermón Oxfam (2007) –> Aquest és un llibre que em va encissar des del primer moment que el vaig veure, està magníficament il·lustrat per Nicoletta Ceccoli, però el millor és la història que ens narra.

Us heu parat a pensar mai on van a parar totes les llàgrimes que surten dels nostres ulls? Doncs, hi ha una lladre de llàgrimes que roba i eixuga les llàgrimes als més petits. Però què en fa d'aquestes llàgrimes? Perquè les que són llàgrimes trsites de veritat són les més importants? Un magnífic llibre per treballar els sentiments amb els infants.

 

Espero que us hagin agradat tant com a mi.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió