Encetem una nova secció

30 Novembre 2007
0

Hola a tots i totes! 

M’he decidit a publicar una nova secció en el meu bloc, que ja fa uns quants mesos que estic preparant. Sempre he pensat que molts dels contes tradicionals que expliquem als nostres infants: La Caputxeta, La rateta, o La caseta de sucre… no tenen res d’infantils, sinó que són contes pensats per espantar als nens i evitar així que fessin certes coses. D’altres en canvi, són una mica més desconeguts per a tots, i amb aquesta secció, espero donar-vos-els a conèixer.Fet i fet, no anava del tot desencaminada. Ja que m’he dedicat a buscar els orígens de molts contes de tradició oral. Ha resultat força complicat però engrescador. I he descobert aspectes realment molt foscos de molts dels contes que a tots i totes ens han explicat i que amb els anys, diversos adaptadors com els germans Grimm o en Charles Perrault han anat suavitzant i donant-li l’aspecte moral que avui dia els precedeix.

Al text també els acompanyaran il·lustracions de diverses èpoques i il·lustradors, per així observar com ha resultat l’evolució del personatge a nivell gràfic. 

Aquesta secció s’inclourà també en el programa de Ràdio Gràcia: Batakada Radioactiva (107.7FM) a partir del proper dilluns 3 de Desembre. Espero que us resulti tan interessant i sorprenent com a mi.

Fins aviat!



Comentaris

Deixa la teva opinió