El Trompeta recomana… CONTES DE NADAL (I)

14 Desembre 2007
0

Hola a tots i totes!

Com ja s'acosten les festes Nadalenques, m'he animat a escriure un parell de post sobre aquesta bonica època de l'any. Hi ha contes més infantils, d'altres més serios, d'altres per a més grandets… però tots amb un denominador comú: el Nadal.

LES JOGUINES DE L'ELISABET, Emma Thomson, Editorial Beascoa (2007) –> Aquest és un conte que resulta una mica estrany que hagi recomanat, pel fet de que és un conte amb solapes que s'aixequen; però és que em van encantar les il·lustracions. És maco sde debó, amb uns dibuixos molt dolços i alegres…

La història ens narra les aventures i desventures d'un grup de joguines d'una nena que han estat molt i molt temps tancats, fins que un bon dia la seva propietària els allibera de nou.

ON ÉS, EL CAGANER?, Teresa Giménez, Editorial Beascoa (2007) –> És una història que ens parla dels orígens d'aquest simpàtic personatge. Ho fa de manera alegre i divertida. De cop i volta sembla que del pessebre en surt una pudor estranya… De sobte el pessebre pren vida i tots els personatges noten aquella pudor.

UN TIÓ AMB VISTA, Gemma Lienas, Editorial La Galera (2007) –> S'acosta el Nadal i el Tió està esperant els informes que li ha d'enviar el Fumera per explicar-li si els nens s'han portat bé o no durant aquest darrer any. Però què passaria si el Fumera tingués problemes de vista?

EL CONTE DE NADAL, Charles Dikkens, La Galera (2001) –> Aquesta és la història de l'avar i miserable Senyor Scrooge, al que unes visites inesperades li faran obrir els ulls i adonar-se dels seus errors. A qui no li agrada aquesta història? A mi sempre m'ha fascinat.

QUI HA VIST L'HOME DELS NASSOS?, Annabel Sardans i Isaac Bosch, La Galera (2003) –> En Jan ens explica des del punt de vista d'un nen com viu els Nadals: les llums dels carrers, la família, els regals… fan que sigui una època en que se senti molt acompanyat.

Boniques il·lustracions acompanyen a una història de Nadal.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió