Tornen les NOTES

22 Desembre 2007
0

Hola a tots i totes! Avui m'adreço a vosaltres per fer-me ressó d'una notícia que ha sortit en els darrers dies en els mitjans informatius: tornen les NOTES.

Amb el sistema actual els estudiants de Primària trnaran a saber el que significa: Insuficient, suficient, bé, notable i excel·lent; i ens oblidarem una mica d'aquelles notes que alguns pares no han acabat d'entendre mai i alguns alumnes potser tampoc: PA (progressa adequadament), NM (necessita millorar), PMA (progressa mmolt adequadament).

En relació als estudiants d'ESO tornen les notes numèriques: els 0 i els 10, els 8 i els tan odiosos 4.

M'enrecordo jo quan estudiava Primària, a Segon ja vaig tenir el sistema de notes "modern", el de Pa i tot això, i eren uns informes llargs amb tota una perafernalia que es feia força pessat de llegir. Però en el fons moltes escoles no han deixat mai d'avaluar numèricament, i molts alumnes han sabut si la nota que han tret era un 4,85 o un 5,25.

A mi aquesta recuperació de l'antic sistema em sembla sincerament una mica més pràctica i potser més justa; perquè així un alumne que tingui un 6 tindrà un Bé i un que tingui un 8 un Notable; en canvi abans els dos haurien tingut la mateixa nota potser un PA, quan sabem que l'esforça per aconseguir un 6 no és el mateix que el que ens fa aconseguir un 8.

Vosaltres què en penseu' Quin sistema de notes tenieu quan ereu petits?Comentaris

Deixa la teva opinió