El Trompeta recomana… CONTES D'ANIMALS DE GRANJA (I)

24 Desembre 2007
0

Hola a tots i totes! El tema de la granja és una Unitat Didàctica típica i recurrent a les escoles bressol i als parvularis, per això us vull presentar avui tot un seguit de contes sobre animals amb plomes i altres animals divertits que faran una mica més diferent aquesta Unitat Didàctica. Hi ha per a totes les edats i gustos:

EL GALL QUIQUIRIQUIC, Alonso Tareixa, Editorial Kalandraka (2002) –> Aquest conte ens narra la història clàssica del Gall Quiquiriquic que va a la boda del Tiet Perico, i pel camí es troba a un cuquet molt i molt maco i no pot evitar menjar-se'l. Prossegueix el seu camí i es va trobant una sèrie d'animals que li pregunten pel cuc. Finalment els animals s'enteren d'on està el Cuc i el Gall Quiquiriquic no en surt molt ben parat.

Història divertida i amb unes il·lustracions que l'acompanyen a la perfecció.

EL PATITO FEO, Hans Christian Andersen, Editorial Kalandraka (2005) –> Tots coneixem la història de l'Aneguet Lleig, però el divertit d'aquest conte són les imatges que l'acompanyen, un Aneguet Lleig relament força lleig però a la vegada simpàtic i entranyable.

POLLET PLOMAT, Marisa Nuñez, Editorial Kalandraka (2001) –> La veritat és que la portada d'aquest conte no em va atreure gaire, amb aquest rosa tan pujat que hi apareix, però l'interior del conte és molt millor, així que si el veieu us recomano que l'obriu. La història: un pollet que troba un sac ple de monedes d'or i li porta al Rei, un Rei una mica garrepa que…

EL POLLITO DE LA AVELLANEDA, Antonio Rubio, Editorial Kalandraka (2006) –> Aquest conte és una adaptació d'una història gallega d'estructura encadenada amb repetició d'una mateixa estrofa. Un pollet que s'ofega amb una avellana i que va a cercar ajuda…

RUSSELL, EL BORREGO, Rob Scotton, Editorial Alfaguara (2007) –> En Russell és una ovella que no es pot dormir… i si ell mateix compta ovelles què passarà?

Un conte divertit amb unes il·lustracions magnífiques i molt boniques.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió