El Trompeta recomana… CONTES DE GOSSOS

26 Desembre 2007
0

Hola a tots i totes!

Segons molta gent el gos és el millor amic de l'home i, evidentment, és l'animal preferit de molta gent. La veritat és que la seva honestedat, i fidelitat, l'han convertit en un clàssic per excelència com a protagonista de contes infantils. Tot i que m'ha resultat una mica complicat trobar contes de gossos que m'agradessin de debó. Comencem:

GOSSOS PETANERS, Katja Gehrmann, Faktoría K de Libros (2006) –> Aquest conte amb un nom molt simpàtic (en castellà no ho és tant: "Perros de playa" ) ens narra la història d'en Taques. Tota la família marxa de vacances, en Tauqes està content; però de sobte el cotxe es para al mig de la carretera, li obren la porta al gos i el fan baixar. L'han abandonat quan ell tenia un pal a la boca que havia trobat al bosc per portar-li al seu amo…

A partir d'aquell dia, en Taques, viu un seguit d'aventures d'allò més trepidants; i s'adona de les dificultats que l'esperen al carrer. Però un bon dia per tal de fugir, s'amaga dins d'un vaixell on el capità…

És un conte molt bonic que tracta un tema tan cruel com és l'abandonament dels animals; i ens fa pensar en els sentiments del pobre gos abandonat. Perquè tot i que els sentiments siguin una facultat humana, a vegades no hosembla.

DAN I DIESEL, Charlotte Hudson, Editorial RBA/La Magrana (2006) –> El gos d'en Dan, el Diesel, és un gos molt especial, és fantàstic, sap fer de tot, i el més important, s'estima amb bojeria al seu amo, en Dan. Quan en Dan està amb en Diesel es sent capaç de tot, viu en un món marevellós… Però un dia uns homes que porten una furgoneta fosca i gris s'emporten en Diesel.

El Dan es sent perdut sense el seu gos, amb ell és capaç de veure-hi i sense ell no ho pot fer. El gos aconseguirà escapar de la seva reclusió i ens espera un final molt i molt feliç.

TRES DESITJOS, OSLO –> Gianluca Garrofalo, Editorial Lumen (2001) –> L'Oslo és un gos força juganer. Un bon dia estava jugant al jardí i va veure un objecte molt estrany: una ampolla de color verd amb olor a vell i florit. L'Oslo, que és força curiós, en treu el tap, i de dins surt un geni màgic que li concedirà tres desitjos. Però què és el que més desitja un gos?

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió