El Trompeta recomana… 3 CONTES DE…

28 Desembre 2007
0

Hola a tots i totes! Avui us porto una altra col·lecció, molt maca, de la que em sembla que en alguna ocasió us n'he parlat. Tot i així, avui us porto la col·lecció sencera.

3 CONTES DE SANT JORDI, Enric Gomà i Ribas, Editorial Publicacions de l'Abadia de Montserrat (2005) –> Tothom sap que Sant Jordi fou un valent cavaller que va matar al Drac i salvar a la princesa d'una mort segura. Però que més en sabem? Aquest llibre ens porta tres noves històries sobre aquest valent personatge. Un conte on els dracs també tenen el seu paper protagonista, uns dracs millors que els de la història original i als que Sant Jordi ajudarà: un que té por a volar, l'altre que corre en curses de dracs i un darrer que l'han engabiat en un castell abandonat. Tres noves històries amb unes il·lustracions magínfiques.

3 CONTES DE REIS, Ramón Girona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat (2005) –> Aquest és sens dubte un dels contes més especials d'aquesta col·lecció. No sé si algú de vosaltres comparteix amb mi aquesta fascinació per aquests tres honorables personatges, si és així, no us n'esteu de demanar aquest conte per Reis. Tres històries sobre els famosos Reis d'Orient. Descobrireu la reacció de Melcior en sortir-li el seu primer cabell blanc, viatjareu amb Gaspart pel desert amb un camell despistat, o seguireu pel cel la màgica estrella que els va indicar el camí. L'únic defecte: en Baltassar no té història pròpia…

3 CONTES DE NADAL, Joan de Déu Prats Matute, Publicacions de l'Abadia de Montserrat (2006) –> El Nadal és època de regalar alegries i il·lusions, però també es pot convertir en un petit desastre quan el dimoni escuat intenta tirar per terra la feina dels Reis Mags, del Tió o del Pare Noel; o bé quan en un pessebre vivent hi entra un malestruc que ho fa girar tot del revés; o un gall d'indi que no vol ser cuinat el dia de Nadal i es dedica a fer molt d'exercici per poder viure més temps. Històries curioses i divertides per portar-nos un Nadal més tendre.

3 CONTES DE CATALUNYA, Gomà i Ribas, Editorial Publicacions de l'Abadia de Montserrat (2007) –> La història de Catalunya té molts aspectes amagats que poca gent coneix. Des d'en Gaudí amb en Bufalo Bill, fins a les argúcies d'en Botifler Cordons per ensorrar l'arribada de Carles III, passant pel Moro Mustafell quan Jaume I va conquerir Mallorca. Llegendes certes o fictícies? Vés a saber.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió