El Trompeta recomana… UNA TRILOGIA MOLT ESPECIAL

31 Desembre 2007
0

Hola a tots i totes!

Si pensaveu que el tema de les trilogies estava únicament lligat al món del cinema, això no és ben bé així. Ja que en el món dels contes, hi ha que tenen diverses parts, en els que us presento avui, n'hi ha tres de moment. L'autora és l'Helen Cooper, autora anteriorment recomanada en alguns dels meus articles. Però amb aquests tres contes s'ha superat en quan a imatge, més que no pas en història, ja que les seves històries són sempre excel·lents. Així que si us sembla bé, comencem:

SOPA DE CARBASSA, Helen Cooper, Editorial Juventut –> Al mig d'un bosc, en una bonica cabana, comparteixen casa tres amics: un ànec, un gat i un esquirol al que els hi agrada molt cuinar sopa de carbassa. El gat talla la carbassa, l'esquirol la remou i l'ànec posa la sal. Però un bon dia, l'ànec decideix cambiar els papers entre els tres amics.

 

Aquest és un conte sobre la dificultat dels canvis de rols, la importància del respecte dels uns cap als altres, la convivència i l'amistat.

UN POLSIM DE PEBRE, Helen Cooper, Editorial Juventut (2004) –> Aquesta és una segona part molt maca i divertida. En aquest cas, els personatges principals es queden sense sal per a fer la sopa de carbassa i han d'anar a la ciutat a comprar-ne més per fer la seva sopa. L'ànec insisteix en acompanyar als altres dos protagonistes, a la vegada que també insisteix en comprar pebre; al final, s'acaba perdent. tot es soluciona i tornen a casa, continuarà sent la millor sopa del món amb una mica de pebre ara també?

Un àlbum sobre l'amistat i de com solucionar els petits conflictes del dia a dia.

DELICIOSA!, Helen Cooper, Editorial Juventut (2006) –> En aquesta tercera part, el tema de la sopa de carbassa porta encara nous conflictes que hauran de resoldre els tres amics. Aquesta vegada hi ha la falta d'un ingredient clau en els tres contes: la carbassa! És l'hora de menjar o no troben una carbassa madura amb la que poder fer la seva sopa. Així que l'Esquirol i el Gat decideixen b uscar altres receptes: sopa de peix, sopa de bolets… Totes elles són delicioses, però l'ànec no en vol tastar ni una. Trobaran una recepta que li agradi?

Conte ideal per aquells nens als que els hi costa una mica menjar i són força llepafils a l'hora de probar aliments nous.

 

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió