El Trompeta recomana… CONTES DE POESIA

26 Gener 2008
0

Hola a tots i totes! Normalment entenem la poesia com un estil literari només apte per a adults, però hi ha molts poemes que se'ls pot ensenyar, llegir i explicar als infants, i que poden incidir en una valoració molt positiva d'aquest format literari amb els anys per aquests nens que ja des de petits se'ls ha ensenyat a apreciar la poesia.

ELS POEMES DE LA GATA FLORENTA, Pilar Mayoralas, Editorial Ellago Edicions –> Aquest conte és un recull de poemes amb protagonistes molt animals. Cada poema parla d'un animal diferent i el darrer és el de la Gata Florenta, una gata molt artista. Us el transcric a continuació en castellà:

En una vieja buhardilla

desconchada y ruinosa

vive Florenta

una gata hermosa. 

Por las tardes,

en el parque

escribe versos a los amantes.

Por la noche caza

en el tejado de su casa.

Florenta tiene buen olfato

sus amigos son los gatos.

A la hora de la siesta,

escribe poemas en su libreta. 

Mirando al mar se inspira,

se le hace la boca agua,

pensando en las sardinas.

Poemes senzills i simpàtics que fan d'aquest, un art proper als infants. 

BAJO EL HECHIZO DE LA LUNA, Diversos Autors, Editorial SM (2006) –> Cada llengua sona d'una manera iferent, i les tradicions culturals canvien en fnció del país en el que tenen lloc. Les formes i imatges que acompanyen a aquest magnífic àlbum, ens permeten fer aquest viatge lingüístic. Recull de cançons, endevinalles, versos i jocs d'arreu del món; il·lustrat cadascun d'ells per un il·lustrador diferent.

UN POEMA PARA CURAR A LOS PECES, Jean-Pierre Siméon, Editorial Kókinos (2006) –> Per tal de Guarir al seu peix, en león, l'Adrià li haurà de fer un poema. però què és un poema? Algú li podrà explicar al pobre Adrià com es fa un poema? La fornera, el canari, els avis… tots ells tenen respstes diferents i no sap quina triar. Sembla que un poema és una cosa molt misteriosa… És molt urgent que ho esbrini per poder ajudar al seu peix. Qui ajudarà a l'Adrià?

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió