El Trompeta recomana… CONTES DE COLORS (III)

7 Març 2008
0

Hola a tots i totes! Avui m'he decidit a portar-vos una entrega de contes de colors una mica especials i originals. Ja farà alguns mesos que vaig veure aquests llibres com a novetats editorials i em van agradar molt. Fins fa poc, no he trobat gaire informació gràfica sobre aquests contes i per això no els he recomanat abans. Tres propostes diferents. Us arrisqueu?

LA MERIENDA DEL SEÑOR VERDE, Javier Sáez Castán, Editorial Ekaré (2007) –> Aquest és un conte ple de fantasia i originalitat, que ens acosta al món dels colors per portar-nos una història ben especial. Un conte màgic.

El Senyor Groc viu en el món groc, igual que el blau, lila, marró, negre i verd. Tothom que hi habita viu en un món d'un sol color. El Senyor verd, un diaconvoca a tots els altres i els hi diu que ha fet una misteriosa descoberta a la porta del final del seu passadís. S'atreviran a travessar-la?

Aquest llibre és el seu petit homenatge a un pintor anomenat Magritte, que pintava homes amb "bombín". Cada plana té una màgia especial.

BANYETA, Teresa Duran, Editorial Destino (2003) –> Aquesta és una obra molt cuidada, amb una imatge i uns colors molt ben escollits. És molt divertit i original. Un inquiet banyeta que no para quiet es mou en diferents espais, cada espai d'un color diferent: blanc, groc, verd i blau.

EL LLARG VIATGE DE L'ARC DE SANT MARTÍ, Noé Rivas, Editorial Baula (2007) –> Aquest no és un llibre com la resta, és un llibre-cd, un llibre amb música, un conte musical. La recerca d'un planeta habitable, porta als protagonistes d'aquest àlbum a compartir la seva nau amb personatges de planetes molt diversos amb llenguatges i capacitats ben diferents, que faran que per fi aquesta nau arribi al seu destí.

Abans però, passaran per planetes inòspits, amb gravetat zero i personatges una mica bojos.

Un conte que ens fa reflexionar sobre que es pot aprendre de tothom.

 

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió