El Trompeta recomana… CONTES SOBRE ELS PROBLEMES DEL MÓN

30 Maig 2008
0

Hola a tots i totes! Avui us porto unes recomanacions força interessants. Hi ha temes que són difícils de tractar amb els més petits, és per això que hi ha editorial que publiquen contes al respecte: contes sobre les guerres o sobre els problemes mediambientals. Avui us en porto dos:

EL PETIT SOLDAT, Paul Verrept, Editorial Joventut (2003) –> Aquest és un conte molt dur, esgarrifador… Quan el vaig veure no el volia comprar, però em va copsar per realista i per cruel. Ens parlen de la guerra, una guerra que no adornen, una guerra com totes: amb morts, tristesa i misèria. El protagonista de la història és un soldat que va a la guerra i va a lluitar, molts dels seus companys moren però ell segueix viu. Acaba la guerra i torna a casa, la gent balla i és feliç pel carre perquè han guanyat la guerra, però hi ha molta gent sense casa, altres que han perdut als seus familiars… que no semblen pas tan feliços. Al arribar a casa, es troba que li han llençat al terra però que la seva família està bé. Un protagonista que no pot dormir gaire a les nits pensant en tot el que va viure. Cruel, oi?

Les il·lustracions són senzilles i clares, no hi ha cap guarniment ni cap tipus d'intenció de suavitzar el que és unha guerra, és per a`xò que el fa sorprenent. Un conte per explicar als nens que les guerres no són divertides in o tenen sentit, i que mai acaba guanyant ningú.

EL NOSTRE PLANETA EN PERILL, Donald Grant, Editorial Joventut (2008) –> Aquest és un conte que inclou tres històries diferents. Amb la intenció de fer entendre als infants de que hi ha moltes espècies en el món que estan amenaçades a causa de l'acció de l'home, ens porta aquestes tres aventures. La primera d'elles és la de "Nanook, aventura a l'àrtic" on ens narra la història d'un osset polar que es veu amenaçat er la caça furtiva. La segona de les històries és la de "Toco, la selva ferida", on el protagonista,un tucà es veu amenaçat per la tala d'arbres de forma massiva i indiscriminada. La darrera de les històries la protagonitza un peix tropical sota el nom de "Sathu, un paradís engolit"; l'amenaça és aquesta vegada la contaminació i una forta tempesta tropical. 

A part de les histories, al final de cadascuna d'elles podem trobar informació adicional que ens prporciona més dades sobre els indrets on succeeix l'acció i les espècies animals que hi apareixen.

Un conte per sensibilitzar amb unes il·lustracions maques i dolces, que ajuden als més petits a entendre una mica millor el mal que pot arribar a fer l'home a la resta d'espècies animals.

Fins aviat! 

 

 

 

 



Comentaris

Deixa la teva opinió