Les classes viscudes

2 Juny 2008
0

Hola a tots i totes!

Recordo quan veig fer una de les meves pràctiques quan feia la carrera, que la directora del centre on estava sempre els hi parlava a les seves Mestres de la importància de que les classes fossin viscudes; és a dir, que es notés que aquella classe era d'aquells nens.

Jo al principi no ho entenia gaire, pensava que no tenia sentit ja que totes les classes on hi ha nens, a la força han de ser viscudes. Amb el temps m'he adonat que, malauradament, no és així, i que hi ha nens que passen per classes que mai acaben fent-se seves.

Considero molt important deixar empremta en una aula i que les classe acabin sent dels nens i nenes que hi "viuen" durant un curs. El curs passat penso que vaig poder-ho aconseguir prou bé, la classe dels meus Elefants, va acabar sent la classe de tots i cadascú d'ells, la seva classe, la nostra classe. Durant el curs es van anar afegint petites i gran coses fetes per cadascú d'ells: murals diversos, experimentacions, probes, alguna que altra fotografia que alguns nens portaven, algun dibuix meu o titella, el nostre Trompeta…

Per mi, la classe més viscuda de totes, jo hi vaig viure tantes coses… i ells també.

Sempre he pensat que les classes reflexen el tipus de mestra que hi ha dins. Una classe endressada és reflex d'una mestra que també ho és, una classe buida i freda és reflex d'una mestra poc implicada… Com és la vostra classe? Us ho heu parat mai a pensar?

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió