El Trompeta recomana… CONTES DEL MAR

20 Juny 2008
0

Hola a tots i totes! És evident la fascinació que senten grans i petits per aquest gran desconegut que és el mar, els seus peixos, els seus colors, la seva vida… Qui no ha desitjat mai navegar en subamrí? O nedar amb els dofins? és per això que us porto alguns contes interessants per a diferents edat i publics en relació al mar.

EL DOCTOR SUBMARÍ, Leo Timmers, Editorial Claret (2008) –> Acompanya al doctor Blub a través de les divertides il·lustracions d'aquest conte. La seva consulta es troba en un submarí al fons del mar i el seus pacients són molt especials: un tauró amb mal de queixals, una balena amb problemes de sobrepes, un cavallet de mar amb problemes de visió… Divertit i amb unes interessants il3lustracions que el fan un conte d'allò més bonic.

ELS PEIXOS MÉS DIVERTITS, Jack Tickle, Editorial Combel (2008) –> D'aquesta mateixa col·lecció vaig veure un bonic conte que li van regalar a un petit molt bonic que es diu L'alegre ninot de neu. És d'aquests contes que obres i amaguen un món màgic ple (en el cas del que us porto avui) de peixos que es depleguen i prenen volum. És curiós i divertit per als més petits, a la vegada que el text està escrit en forma de rodolí. Un petit tast dels seus desplegables es poden observar en la il·lustració que us presento a continuació.

EL PETIT DOFÍ, Colette Barbé-Julien, Editorial Combel (2008) –> Qui em coneix personalment sap la fixació que sento per aquests animals. Són intel·ligents, preciosos, estèticament perfectes, de moviments increíbles, de mirada profunda i de somriure permanent. M'encanten, no ho puc evitar. Quan vaig al zoo, puc passar-me hores i més hores davant del tanc dels dofins mirant-los. Transmeten pau i tranquilitat. És per això que us porto aquest àlbum. No és un conte, sinó un llibre de coneixements, i ens parla sobre el dofí: les seves característiques, alimentació, medi… Unes fotografies increíbles.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió