El Trompeta recomana… CONTES DE CONTES (III)

11 Juliol 2008
0

Hola a tots i totes! Avui us torno a portar contes que parlen de contes, lletre, paraules… Els contes que parlen d'altres contes, del gust per la lectura és un tema recurrent, el que és original és la diferent manera que tenen autors i il·lustradors d'enfocar aquest tema. Per tot això, avui tres contes de contes.

LA MÀGIA DELS REGALS, Montse Tobella, Editorial Baula (2008) –> D'aquest conte, la primera vegada que el vaig veure em va encantar, però em va resultar molt complicat trobar-ne informació. Han passat uns mesos, i la informació ha resultat més fàcil de trobar, però no les imatges. Tant de la seva portada com del seu interior, l'únic que he trobat és la que us porto de la portada que no és de gaire bona qualitat. La màgia d'aquest conte, es troba per a mi en el que hi podeu trobar dins. Ens hi capbussem? La història és la d'una nena que es diu Maria i que està malalta. No se sap ben bé que li passa, però ha perdut l'alegria i el somriure. és per això que els personatges dels contes més famosos li porten un regal cadascú: en Pinotxo, la Princesa i el pèsol, la Ditona, el petit Príncep.

Un conte sensible i amb unes il·lustracions tendres, dolces, acollidores…

LLETRAFERIT, Carles Arbat, Editorial Baula (2008) –> Això era un comte anomenat Oblit que vollia que la gent no s'ho passés bé llegint perquè ell no en sabia, i mai no n'havia volgut aprendre. Un dia va prohibir a totthom que llegís, i amb el temps grans i petits van començar a oblidar tots aquells contes de sempre i… Un conte que sembla trist, però que per a mi dóna motius als infants que dubten el per aque els hi pot servir la lectura en un futur. Unes il·lustracions magnífiques d'un extraordinari Carles Arbat ens acompanyen en aquesta història que és molt probable que acabi bé. Les imatges uperen amb escreix el text, i la història és de cauire tradicional.

LEO EL DRAGÓN LECTOR, José A. Villota Rocha, Editorial Páginas de Espuma (2008) –> Una editorial cmai ens porta la història d'un Drac Blau que rep un encàrrec molt importnat: custodiar al rei dels Savis. Aquest li ensenyarà a llegir, i li encarregarà que transmeti a tots els infants el seu gust per la lectura.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió