Explica'm… MIL ANYS DE CONTES (VOL.1)

19 Setembre 2008
0

MIL ANYS DE CONTES (VOLUM 1), vvaa, Editorial Baula (1994) –> Sense gaires presentacions us porto aquest llibre que és una autèntica delícia, al igual que ho són les múltiples variacions i extensions que s'han fet a posterior, de les que ja us parlaré en properes edicions d'aquesta secció.

Avui em quedo amb el primer volum, perquè és el primer i perquè està molt bé. Es tracta d'un recull de contes clàssics i alguns que no ho són tant, dividit en nou capítols, que van des dels contes maravelloses, contes de riure, contes de terror fins als contes d'animals. En total més de 70 contes diferents classificats per temes. Al principi de cada conte podem trobar coses molt interessants:

Una primera part on se'ns explica d'on prové el conte; i una segona part en la que trobem uns pictogrames que ens indiquen l'edat a la que està destinat el conte, el temps que dura explicar-lo, els diferents espais on es situa l'acció i els personatges que hi apareixen.

Ja després de tot això, trobem el conte, on ens indica el tipus de veu que hem de fer en cada moment en funció dels interlocutors que hi intervenen. Així si parla en Patufet haurem de fer una "veueta" i si parla un ogre haurem de fer una "veuassa".

Així que si us interessa explicar clàssics com la Ventafocs, la Bella Dorment, En Jac i la mongetera màgica, la Caputxeta Vermella… o d'altres que no ho són tant com La reina de les Abelles, En Joan de l'Ós, El gall i la gallina van de viatge o El gat del gegant., aquest és el vostre llibre.

L'inconvenient: que cada volum són 30€ i si els voleu col·leccionar tots, us podeu deixar mig sou. 

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió