El Trompeta recomana… LA EXCURSIÓ

26 Setembre 2008
0

Hola a tots i totes! En aquest mes de retorn a l'escola sovint resulta complicat enfocar als infants anar a un lloc completament desconegut per a ells, on trobaran molts nens que estan igual de desorientats i descontents que ells, i on hi haurà un mestre o una mestra que, teòricament, li ensenyarà moltes coses noves i complicades. Un nen pensa que qui millor que la seva mare o el seu pare per ensenyar-li tot allò; i perquè ha d'estar tancat sis hores, sovint moltes més, entre quatre parets, on hi ha una senyoreta que el renyarà perquè trenca els colors o s'aixeca de la seva cadira?

L'EXCURSIÓ, Tjibbe Veldkamp, Il·l Philip Hopman, Editorial El Zorro Rojo (2007) –> En Llorenç ha d'anar al seu primer dia de cole, com tots els nens; pero ell no vol i davant de la seva negativa decideix crear la seva pròpia escola, amb rodes, fustes i teles. Un dia decideix anar d'excursió amb tota "l'escola" i acaba topant contra…

Una escola trista i gris i amb un professor malhumorat i uns nens grissos, tristos i seriosos, s'enfronta amb la proposta d'escola del nostre protagonista. Una història que va més enllà d'intentar explicar els nens lo divertit que pot ser anar a l'escola, que també; i ens fa reflexionar a nosaltres com a mestres sobre el tipus d'escoles que estem disposats a oferir als nostres infants i lo grisos i mediocres que podem arribar a semblar alguns dies…

Unes il·lustracions brillants i una història màgica.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió