El Trompeta recomana… CONTES NOMÉS PER PINTAR? (I)

31 Octubre 2008
0

Hola a tots i totes! Entre avui i la propera setmana m'agradaria poertar-vos una sèrie de llibres, contes o àlbums que s'allunyen una mica dels típics: "pinta y colorea" de tota la vida. De fet tampoc són ben bé quaderns d'activitats entesos com a tals, però són uns llibres perquè es nens es distreguin, aprenguin i imaginin omplint les seves pàgines. Comencem:

ARA TOCA DIBUIXAR, MANETES!, Marie- Pascale Cocagne, Editorial Molino (2007) –> El petit lector està convidat a través d'aquest llibre a acabar els dibuixos o les opcions que se li plantegin de la manera que més li agradi. Una simple indicació pot portar a l'infant a completar les pàgines amb idees maravelloses.

MI PROPIA PEQUEÑA ORUGA GLOTONA, Eric Carle, Editorial Kókinos (2007) –> Es tracta del senzill i famós conte d'Eric Carle, però en blanc i negre per tal de que el lector a mesura que el va llegint, el vagi pintant com vulgui, De manera que el nen pinta el seu conte preferit i el transfomra en un conte que en bona part és seu. Molt bona idea!

ADHESIUS INCREÍBLES. UN LLIBRE PER JUGAR, La Zoo, Editorial Coco Books (2008) –> Aquest llibre fa propostes divertides als infants a través d'un llibre al que enganxar-li adhesius. Són propostes divertides, originals i diferents, allunyades dels "Stick" de Panini. Cada nen és diferent i per tant cada resultat d'aquest llibre també ho pot ser.

FORATS, UN LLIBRE PER PINTAR, La Zoo, Editorial Coco Books (2008) –> Aquest llibre és un enginy, cada plana portarà al nen a pintar un forat, que  al a següent pàgina li aportarà diverses possibilitats. Un llibre original, divertit i amb unes il·lustracions molt xules. Un llibre per portar a la consulta del metge mentre esperem el nostre torn, a casa d'uns amics, a l'autobús o al metro… Els nens es poden distreure amb ell arreu on vagin.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió