El Trompeta recomana… CONTES PER A NENS AVENTURERS (IV)

21 Novembre 2008
0

Hola a tots i totes!

Una quarta entrega d'aquests contes per a nens aventuresrs en els que avui us porto una col·lecció de la que us recomano dos llibres i un llibre sobre una autèntica avenutra. Els coneixem?

EL FOLLET ORIOL I EL DRAC MÀGIC, Óscar Sardà, Editorial Barcanova (2008) –> Aquesta és la quarta entrega de les aventures d'aquest simpàtic follet. I us preguntareu perquè no us he recomanat abans aquesta col·lecció, no? Senzill, perquè l'autor ha millorat molt el personatge i els acabats del conte d'ençà que es va publicar el primer t´´itol de la col·lecció. Així, el primer conte em va semblar que els dibuixos semblaven inacabats, i amb el temps tinc la sensació que ha depurat la tècnica fent bons productes. La gràcia d'aquests contes radica en que estan pensats per a dos tipus de lectorts, o per a ser llegits i explicats. De manera que trobem el text més escurçat i senzill, i a la mateixa plana la història complerta.

La història del drac màgic es tracta d'un Sant Jordi adaptat, on cal alliberar a una bonica jove del poble que serà lliure gràcies al folet i el seu amic, i a l'ajuda d'uns "savis" consells.

EL FOLLET ORIOL I EL REGNE PERDUT, Óscar Sardà, Editorial Barcanova (2008) –> Una nova història d'aventures del follet Oriol que es troba al mig del bosc un ésser màgic i molt mullat, una dona d'aigua potser? No ben bé, però similar, l'haurà d'acompanyar al seu regne perdut al fons de l'aigua i lluitar pel camí amb un monstre temible. Se'n sortirà?

LA VIDA SALVAJE, DIARIO DE UNA AVENTURA, Claudia Rueda, Editorial Océano –> Aquest conte quan el vaig veure em va recordar al de les puces que us vaig parlar en l'article Contes amb protagonistes estranys; però aquesta vegada l'aventura és protagonitzada per dos ratolins d'allò més simpàtics i atrevits que emprenen una aventura a la recerca de la vida salvatge de la sabana. Amb tot, ells escriuen el seu proipi diari de viatge en el que ens expliquen les inombrables aventures que viuen sense adonar-se al damunt d'una "muntanya" una mica estranya…

 

Fins aviat!



Comentaris

Deixa la teva opinió