El Trompeta recomana… CONTES DE NADAL (III)

19 Desembre 2008
0

Hola a tots i totes! Un any més i en aquestes dates tan importants, us porto contes de Nadal. Es poden trobar molts contes al mercat entorn aquest tema, i no tots són necessàriament bons ni dolents, ni sensibleros ni religiosos, ni completament comercials. Us porto contes per als que creuen en el Pare Noel i en el Nadal més "ianqui", i contes per als que encara senten una màgia especial per als Reis Mags. Els voleu conèixer amb mi?

EL MILLOR NADAL, Chen Chih-Yuan, Thule Ediciones –> Un conte tendre i dolç sobre el Nadal, un Nadal molt especial del que poden gaudir grans i petits, on hi ha amagades moltes claus que els més petits grans observadors podran trobar. Un molt bon autor que sempre ens ofereix bones històries.

COM TREBALLA EL PARE NOËL?, Alan Snow, Editorial Blume (2008) –> Una de les novetats d'aquest any més divertides i curioses. Un conte que ens explica com treballa el Pare Noël, com s'ho fa per arribar a totes les cases, preparar totes les joguiens, entrar per totes les xemeneies… Un conte per passar-s'hi molta estona mirant, llegint i descobrint noves bogeries. Molt divertit!

JA ÉS NADAL, Stephen Lambert (il·lus), Editorial La Galera –> És Nadal i a fora tot és ple de neu, i a casa de la senyora Ratolí, hi ha molta feina per preparar el Nadal: menjar, arbre, decoració…. Un conte on cada plana és un desplegable enorme, un llibre en tres dimensions!

  ELS TRES REIS D'ORIENT, Lluís Farré, Editorial Combel (2008) –> Una novetat d'aquest any on ens presenta la història dels tres Reis Mags, cadascú veu una mateixa estrella, surten de casa seva i van a portar regals a un nen que ha nascut en un estable. La història la sabem, però què fa d'aquest conte un conte màgic? Les il·lustracions: senzilles i divertides; i el relleu que pren cada plana. Molt maco!!!

ELS REIS D'ORIENT I EL MISTERI DEL CAMELL PERDUT, Joan Boher i Valentí Gubianas (il·lus), Editorial Baula (2008) –> Sovint molts ens imaginem les peripècies que passen els Reis Mags per arribar a portar els regals a tots els nens. Què passa si el Reis perden el camell? Com arriben a les cases? Què podran fer? Tot un misteri que recomano especialment per un il·lustrador amic del Trompeta, en Valentí Gubianas.

Fins aviat!

 Comentaris

Deixa la teva opinió