El meu primer article… EL MÓN DELS MÉS PETITS

24 Desembre 2008
0

Hola a tots i totes! Ahir vaig rebre una revista en la que he col·laborat fent-hi un reportatge sobre una col·lecció de llibres Infantils. La revista en qüestió és L'illa: revista de lletres, on es publiquen reportatges i novettas entorn l'Editorial Bromera. Vaig tenir el plaer de que fa uns mesos em demanessin si hi podia col·laborar tot escribint-ne un article i així ho vaig fer, us el copio a continuació:

EL MÓN DELS MÉS PETITS

L’escola, la casa, el paisatge urbà, els amics i la família, el cos, les plantes… són temes tan propers i quotidians per als infants, que sovint molts detalls passen desapercebuts. per això, descobrir i valorar allò que tenim més a prop pot resultar ben interessant: la màgia arquitectònica de la ciutat, o potser els animals que tenen a la granja del poble; descobrir racons de la seva pròpia casa o escola que se’ls poden haver passat per alt; aprendre a conèixer i entendre les seves famílies i amics; mirar al cel i veure-hi molt més que un avió… i per fer-ho, un conte pot ser el millor aliat, com demostra la col·lecció «El meu món i jo».

Un regal de Reis que dóna pas a descobrir coses sobre els fenòmens meteorològics; un conte rimat protagonitzat per deu abelletes que ens acaba explicant el fenomen de la pol·linització; un avió que ens parla de la seva família; un pintor que pinta paisatges de totes les formes i colors; unes vacances inoblidables a la granja dels iaios envoltats de gallines, vaques i porcs; una història sobre la solidaritat amb els que estan malalts; i sense oblidar-nos de fer una aturada en la fugida d’un hàmster que ens porta per tots els racons de la llar del protagonista de la història… En «El Meu Món i Jo», dotze contes amb temàtiques molt diferents acosten als infants que s’inicien en el món de la lectura i de les ciències naturals i socials un món màgic amb històries divertides, entretingudes i, fins i tot, commovedores. A més, aquesta col·lecció (que Algar Editorial publica en castellà i que trobem a les llibreries amb els títols solts o agrupats en una pràctica maleteta) reuneix dotze autors i dotze il·lustradors de prestigi reconegut, fet que ens garanteix una gran diversitat i qualitat en l’aspecte gràfic i textual.

La garantia d’uns autors excel·lents

De la seva banda, a partir de la simplicitat de les paraules, els autors han creat històries tendres i dolces com la de Dóna’m la mà; divertides i esbojarrades com la de La granja de Simó; ens han transportat a mons sorprenents com en la història d’Ivan, el cavaller valent, en la qual a partir d’una fira medieval se’ns dóna a conèixer l’edat mitjana. Es tracta d’escriptors de renom entre els quals podem trobar Teresa Duran, Carmen Gil, Pasqual Alapont, Enric Lluch, Jordi Sierra i Fabra o Agustín Fernández Paz (que acaba de rebre el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2008), entre altres.

Uns contes diferents

En relació amb el format dels contes, les il·lustracions ocupen sempre les dobles pàgines i s’entrellaça i barreja amb el text mateix. A la part final trobem una plana en la qual destaca el tema que s’ha tractat en el conte i l’explicació corresponent. També inclou un petit paràgraf que sota el títol d’Ecoflaix ens dóna consells d’allò més ecològics perquè els infants els segueixin, i així, fer del seu un futur una mica més sostenible.

«El Meu Món i Jo» és una col·lecció que no només recomanaria per tenir bones històries i il·lustracions brillants, sinó que a més resulta molt útil per acostar als infants temes quotidians a través d’un prisma innovador i diferent. Unes històries per a mestres i educadors que creuen en el valor dels contes com a recurs educatiu, especialment per a l’àrea de Coneixement del medi. Una obra, també, per a pares i mares que vulguin que els fills adquireixin una sèrie de coneixements i, el més important, els hàbits i valors que a través d’aquestes dotze històries es transmeten. En definitiva, una col·lecció que enamorarà grans i petits.

EL MEU MÓN I JO.DIVERSOS AUTORS. BROMERA, 2008. *http://blocs.gracianet.org/blog/55

La veritat és que el Trompeta i jo n'estem molt contents i orgullosos del resultat. En paper encara impressiona més! I què haig de dir de la col·lecció, em va encantar. Gràcies Bromera!Comentaris

Deixa la teva opinió