El Trompeta recomana… HISTÒRIES CREUADES

16 Gener 2009
0

Hola a tots i totes! Sön dos els contes que us porto avui sota aquest títol, històries de personatges que es creuen, històries paral·leles, històries explicades des de dos punt de vista molt diferents…

RUGITS I ORELLES, Chen Chi-Yuan, Thule Edicions (2008) –> Aquesta història són dues històries diferents fins que els dos personatges es troben i es transforma en una sola. S'inicia el conte com un conte partit literalment parlant, ja que les planes estan tallade sper la meitat i on ens explica les dues vides, la del caçador i la del que és caçat, la del lleó i el conill. Dos enemics naturals que trenquen amb totes les normes establertes i es converteixen en els millors maics del món, i que a partir d'aleshores les dues històries paral·leles desapareixen i es converteixen en una de sola.

Un conte sobre el trencament dels estereotips i les normes prefixades.

DOS RATONES, UNA RATA Y UN QUESO, Claudia Rueda, Océano Travesía Editorial –> Dos petits ratolins veuen un formatge deliciós. És aleshores quan comencen les disputes per decidir per a qui dels dos és; però el que no saben els dos ratolins és que a l'altra banda del formatge hi ha una ratota que es vol fer també amb el formatge i que els hi proposarà una manera de repartir-se'l.

Divertit i curiós, ens fa pensar en les maneres que tenen els infants de resoldre els seus problemes…

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió