El Trompeta recomana… CONTES DE LA REIALESA (II)

30 Gener 2009
0

Hola a tots i totes!

 Prínceps i princeses, reis i reines, són sovint els protagonistes de boniques i màgiques històries, d'històries divertidies o sorprenents. Sigui com sigui, als nens els hi agraden aquestst contes tan allunyats de la realitat però que els fan somiar una mica més. Us en porto tres força diferents, a veure quin us agrada més.

EL NEN QUE VA ROBAR LA LLUNA, Purificación Hernández, Editorial Beascoa (2002) –> Aquest conte és el primer publicat per aquesta il·lustradora, que potser alguns coneixeu de la sèrie de contes protagonitzats per la Lila. Sigui com sigui, la història és molt maca, està escrita en verset i ens explica com una princesa es posa molt malalta i la solució que hi aporta un nen: que la princesa doni tres petons a la lluna. Un, dos, tres i…

Està escrit tot en rimes senzilles, però que el fan un conte dolç i agradable d'explicar.

EL PRÍNCEP DE VENÈCIA, Jean – Côme Nogués, Editorial Zendrera Zariquey (2008) –> A Venècia viu un príncep molt afortunat i molt ric, i també molt guapo; ho té tot. Però tot i així, hi ha un dubte que se'l menja per dins: alguna vegada algú serà millor que ell? Tindrà més bellesa, més diners o riqueses? Com s'ho farà per continuar sempre sent el millor?

Una història sobre la vanitat amb unes magnífiques il·lustracions de Anne Romby.

UMA, LA PETITA DAEESA, Fred Bernard, Editorial Joventut –> Uma és l'escollida pels sacerdots per se rla seva daeesa viva. Quan comença la guerra l'Uma ha de fugir i comença per a ella una nova aventura. Una aventura amb inestimables amics que l'ajudaran en un viatge a la recerca de la seva família i de la seva verdadera identitat.

Un viatge cap a les costums i tradicions de la Índia amb unes excel·lents il·lustracions que ens acompanyen durant tot el viatge. Fascinant!

EL TRASERO DEL REY, Raquel Saiz, OQO Editora (2007) –> Una història realment divertida sobre un Rey molt feliç de ser-ho, que va a esmorzar i seu en la seva cadira i es clava una agulla al cul. Quin mal! Pobre Rei, i al damunt ningú s'atreveix a treure-li l'agulla del cul. Un conte divertit per desmitificar una reialesa encarcarada i anclada en el passat per explicar-nos una història divertida en que nobles i marquesos no s'atreveixen a treure una agulla del cul del Rei. Qui sap? Potser algú es quedaria amb ganes d'ensorrar-li una mica més… 

Fins aviat! 

 Comentaris

Deixa la teva opinió