El Trompeta recomana… CONTES D'ANIMALS ESTRANYS

15 Maig 2009
0

Ja fa mesos que vaig descobrir un conte genial d’un cargol, i no sabia en quin grup incloure’l. Gràcies a l’editorial Joventut, vaig rebre farà un parell de mesos un conte sobre Ratpenats, i vaig pensar i ara amb quin el podria relacionar? Ja està, “animals estranys”. Perquè estranys? No per l’animal, sinó perquè aquests normalment no acostumen a ser els protagonistes de gaires contes, i la veritat que aquests dos són d’aquells de treure’s el barret. Mireu:

LA CASA MÉS GRAN DEL MÓN, Leo Lionni, Editorial Hipótesi (2009) –> Hi havia una vegada una família de cargols que vivien en una col, la recorrien nit i dia, i s’ho passaven d’allò més bé. Però el mé spetit no en tenia prou amb això, i deia que quan fos gran tindria la casa més gran del món. Però, tots sabem que els cargols arrosseguen dia i nit la seva casa, què faria el petit cargol si de sobte tingués la closca més grossa de totes? Podria amb ella?

Leo Lionni ens sorprén una vegada més amb un conte genial, una bonica història plena dels seus trets més característics. I el millor de tot és que Lionni va ser un precursor de l’àlbum il·lustrat i que ara, gràcies a diferents editorials, estem recuperant i molts descobrint les seves històries i el seu art.

 2284_lg

RATPENATS A LA BIBLIOTECA, Brian Lies, Editorial Juventut (2009) –> Un àlbum il·lustrat preciós, molt bonic. Els protagonistes: uns ratpenats que en les seves estones d’oci decideixen anar a la biblioteca. Hi entren de nit per la finestra, allà tafanegen amb tot el que està al seu abast; però el millor de tot, allà llegeixen contes i es submergeixen en el seu món, es senten protagonistes de les seves històries… Però la màgia de les troballes fetes durant la nit s’acaba quan surt el sol. A veure si a l’endemà el bibliotecari es deixa també la finestra oberta…

3725

 

El text és força divertit perquè està en rima, tot i que aquests contes amb rima són complicats de traduir i que tinguin sentit i a sobre quedin rimats. En la seva major part ho aconsegueix.

Les il·lustracions són: increíbles! Realistes, detallistes… Tan ben fetes que semblen que els ratpenats t’hagin de sortir del conte en qualsevol moment. Mireu…

3725img13725img33725img43725img53725img63725img73725img83725img2



Comentaris

Deixa la teva opinió