Descobrint… MAMUT, mi primer cómic

1 Juny 2009
0

Dissabte vaig estar al 27è Saló del Còmic de Barcelona, i normalment sóc de les que sempre porto la càmera de fotos sota el braç. Però un mal despertar va fer que me la descuidés, i a sobre hi havia coses que m’interessaven d’allò més.En el sector més infantil destacar, que em va sobtar trobar un estan de l’Editorial Libros del Zorro Rojo, i que vaig descobrir un nou mercat que em resultava força desconegut: el còmic per a nens. Es tracta de Bang Ediciones, que han tret una “subeditorial” sota el títol de: MAMUT, MI PRIMER CÓMIC.Es tracta de còmics pensats per als més petits, dividits en dues categories, una per a nens de 3 anys en amunt, i l’altra per a nens a partir de 6 anys.

home

De títols a partir de 3 anys n’hi ha dos de moment i estan preparant un tercer. Són còmic amb tapes dures i pràcticament sense text que permeten a l’infant llegir-los a través de les imatges. Uns còmics camí entre el conte, l’àlbum il·lustrat i que acosten als infants al món del còmic. Un món que fins que no tenen certa edat els hi resulta força allunyat.

Són històries divertides i senzilles, les voleu conèixer?

LA CACA MÁGICA, Sergio Mora, Bang Ediciones, Mamut, Mi primer cómic (2008) –> Un nen disfressat de conill està dormint sota un arbre fent la migdiada, i un ocell el desperta fent-se-li caca al damunt. Però no es tracta d’una caca qualsevol sinó una caca màgica que portarà al nostre protagonista a viure una sèrie d’aventures rodejades d’aigua, terra, un avió, papallones, un llibre, un monstre, estrelles, gegants… Una història fantàstica protagonitzada per una caca de color rosa que potser ens recorda a unes caques molt famoses d’una nena robot.

cacamagicacacamagica01cacamagica02cacamagica03cacamagica04cacamagica06

FEDERICO, TENIS SOBRE HIELO, Maxi Luchini, Bang Ediciones, Mamut, Mi primer cómic (2009) –> Vaig tenir el gust de poder obrir i fullejar aquest còmic en el Saló i em va encantar. Em va semblar bonic, divertit i senzill. Fàcil per introduir als infants en el món del còmic i  amb unes il·lustracions molt atraients per als més petits.

La història ens explica com és la vida d’en Federico un dissabte, en el que s’aixeca tard, esmorza xocolata, dibuixa molt i juga a tennis amb els seus amics.

federicofederico01federico02federico03federico04

Pel que fa a les històries a partir de 6 anys, en tenim tres. I les tres em semblen molt xules però destinades a nens d’edats relativament diferents, ara us explico ben bé perquè. I us les ordeno així, de nens més petits a nens més grans:

MARCOPOLA, LA ISLA REMERA. EL ORÍGEN DE MARCOPOLA, Jacobo Fernández, Bang Ediciones, Mamut, Mi primer cómic (2009) –> Marcopola, abans de dir-se així, era una illa aïllada en mig de l’oceà que s’avorria moltíssim. Un dia però, quan va despertar, va veure que va arribar fins a les seves costes  un objecte estrany que li resultava desconegut. Què era? Perquè servia? El que estava clar és que aquell estrany objecte li canviaria la seva vida avorrida per sempre més.

marcopola

Aquest còmic, pel que fa a l’estil de dibuix, el traç, el text i la senzillesa de la història. Trobo que es troba com el més senzill i el per a més petits d’aquesta categoria destinada als infants a partir de 6 anys. D’aquesta categoria, jo em quedo personalment amb aquest, em sembla divertit, original i amb un protagonista atípic.

marcopola01bmarcopola02amarcopola03marcopola04marcopola05

ASTRO – RATÓN Y BOMBILLITA, PARECE QUE CHISPEA, Fermín Solís, Bang Ediciones, Mamut, Mi primer cómic (2008) –> El ratolí protagonista d’aquesta història és tot un aventurer i un intrèpid, i resulta que s’ha perdut; però no en un centre comercial o en el parc, sinó al mig de l’espai. Menys mal que comptarà amb l’inestimable del seu amic en Bombillita.

astroraton

En aquest cas l’Astro-ratón és un còmic amb un estil ja més comiquero i per tant per a més grandets, tot i que és senzill i divertit, i això és el que el fa proper als infants.

astroraton01astroraton02

PUCK, EL BESO DE LA SIRENA, Dani Cruz, Stygryt (guió), Bang Ediciones, Mamut, Mi primer cómic (2008) –>Un còmic ja una mica més adult, sobretot pel que fa al tipus de dibuix i d’història: una mica més de por i misteri, barrejada per això amb aventures. En les tenebres, en els subsòl de la ciutat, hi ha un misteri amagat, pràcticament oblidat. De la mà del nostre petit però valent protagonista descobrirem un secret que ens portarà aventures, elements màgics i misteri.

puckpuck01puck02

Si us agraden molt aquests personatges sapigueu que en el Saló del Còmic han estrenat la venta de les samarretes, són xules i vistoses, mireu. També les vénen a la seva web.

shapeimage_2shapeimage_3shapeimage_4shapeimage_5shapeimage_6shapeimage_7

Vaig acabant, comentant-vos que a part d’aquestst còmics per a nens, m’ha cridat molt l’atenció el logotip del Mamut, ja que els mamuts són els meus avantapassats, i han aconseguit fer del dibuix una simpàtica mascota, que fins i tot la podeu aconseguir amb peluix. A mi m’encantaria un i a vosaltres?

mamut-peluche



Comentaris

Deixa la teva opinió