El Trompeta recomana… CONTES MUSICALS

5 Juny 2009
0

Sota aquest títol, avui em fa il·lusió portar-vos contes sobre música, cançons o artistes d’aquest gran gènere. És evident que als infants els intriga el món de la música i els hi agrada, i és per això que us porto alguns contes que parlen de manera directe o indirecte precisament d’això que se’n diu MÚSICA.

QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL, Jaume Sisa, Il·lustrador Sergio Mora, Editorial Satélite K (2007) –> Quan vaig veure per primera vegada aquest conte no em va agradar gens, de fet no me’l vaig ni mirar. Un altre dia passejant per alguna llibreria li vaig donar una segona oportunitat i el vaig obrir. Efectivament, a vegades val la pena donar segones oportunitats i em va agradar el que hi vaig trobar dins. Em van semblar unes il·lustracions “raretes” però boniques i vaig pensar que la portada no li feia pas justícia.

Si heu llegit el títol, potser us sona d’alguna cosa; de fet es tracta del títol d’una cançó d’en Jaume Sisa “Qualsevol nit pot sortir el sol” i es tracta d’una cançó il·lustrada. Text, imatge i so en un, no està gens malament, una proposta que també inclou un Cd amb la cançó.

20080424-jaumesisa

RICHARD WAGNER, VVAA, Il·lustrador Xavier Salomó, Ediciones SM –> Un conte senzill que m’agrada especialment per un nom Xavier Salomó, el seu il·lustrador. En general a l’obra d’aquest il·lustrador sempre la miro amb bons ulls perquè sempre fa bons i acurats treballs, i perquè és un dels primers entrevistats del Trompeta. Sigui com sigui es tracta d’un llibre senzill que acosta una mica més als infants la vida i obra d’aquest compositor clàssic Richard Wagner. També inclou Cd amb part de l’obra de l’autor

wagner-xaviersalomo1wagner-xaviersalomo1-1wagner-xaviersalomo1-2wagner-xaviersalomo1-3wagner-xaviersalomo2wagner-xaviersalomo3wagner-xaviersalomo4wagner_6wagner_7

MOZART, EL PETIT MAG, Anna Obiols i Subi, Editorial Lumen (2006) –>Un llibre que recull la vida de Mozart des de que neix fins que escriu la famosa Flauta màgica, part en la que se centra el llibre, que a la vegada inclou un Cd amb fragments d’aquesta peça musical. Un conte bonic, amb un format molt adient i unes il·lustracions sempre de qualitat com ja ens té acostumats en Subi, i un text perfectament adaptat als infants de la mà de l’Anna.

107515aut3mozart

LA LLUNA, LA PRUNA, Oriol Toro, Il·lustrador Sebastià Serra, Editorial La Galera –> Aquest és un conte també amb CD que ens explica sense mots els orígens d’una cançó tan famosa pels infants com aquesta que dóna títol al conte. Un llibre sense text explicat a través del CD que l’acompanya que a més a més inclou la cançó popular.

Què més té d’especial aquest conte? El seu excel·lent il·lustrador que ens dóna una imatge colorista i molt divertida de la història. Genial!

lluna



Comentaris

Deixa la teva opinió