El Trompeta recomana… CONTES PER IMAGINAR (II)

19 Juny 2009
0

Aquells contes que ens fan somiar, que ens porten a paisatges impossibles i meravellosos, que ens presenten personatges impossibles, que ens donen moltes opcions d’històries en una de sola, que ens expliquen històries de mons llunyans on els dibuixos es fan realitat… són aquests els contes que ens ocupen en les recomanacions d’avui. De fet tres contes molt màgics i molt diferents entre sí.

IMAGINA’T UN LLOC, Sarah L. Thomson, Il·l Rob Gonsalves, Editorial Joventut (2009) –> De l’estil d’Imagina’t un dia i Imagina’t una nit, tenim aquesta tercera obra d’art que ens porta a través de paisatges i dibuixos impossible i màgics tot una sèrie de llocs als que molts de nosaltres ens agradaria estar. Aquells llocs que sovint somiem se’ns acosten a través d’un text molt poètic i unes il·lustracions que es converteixen una vegada més en obres d’art.

37373737img13737img23737img33737img43737img5

CUANDO NACE UN MONSTRUO, Sean Taylor, Il·l Nick Sharratt, Editorial Joventut (2009) –>”Quan neix un monstre poden passar dues coses, que sigui un monstre que viu en els boscos llunyans o a sota del teu llit…” Així comença una història que sempre ens planteja triar entre dues opcions fins al final, i si volem arribar al final de tot potser el monstre ens acompanya a l’escola, fa algunes destrosses, fuig, s’enamora…  i si naixés un altre monstre a sota del teu llit?

3564

Les il·lustracions són molt divertides, coloristes, orteres i simpàtiques.

84-261-3564-3img184-261-3564-3img284-261-3564-3img384-261-3564-3img484-261-3564-3img584-261-3564-3img6

EL PINZELL MÀGIC, Hong Xuntao, Adaptat per Françoise Jay, Il·l Zhong Jie, Editorial Juventut (juny 2009) –> Recent soertidet d’imprempta és aquest fantàstic àlbum il·lustrat. Es tracta d’una gran història amb un gran il·lustrador. La història ens explica com el petit Chen somia en arribar a ser pintor, però no té diners per a pinzells ni pintures. Persegueix dia rere dia els seus anhels, dibuixant a tot arreu amb qualsevol cosa, a la sorra amb un pal, al fang amb la mà. Observa el que l’envolta i va perfeccionant la seva tècnica. Un dia rep una extraordinària recompensa, un vell home li dóna un present: un pinzell màgic que transformarà en viu tot el que el nen dibuixi.

El nen utilitza el pinzell per ajudar a la gent pobre com ell, però en Boya, el cap del poble, no està disposat a perdre l’oportunitat de posseir aquesta preuada joia…

3746

Una història excepcional i unes il·lustracions que enamoren. Si us va agradar el conte de “El cavall màgic de Han Gan”, aquest encara us semblarà més brillant. Amb unes il·lustracions molt orientals i amb un estil molt peculiar, l’il·lustrador ens acosta un protagonista entranyable.

3745img13745img23745img33745img4

Tres llibres molt diferents amb un únic objectiu: fer volar la nostra imaginació.Comentaris

Deixa la teva opinió