Els racons de… LLIBRERIA FABRE

30 Juny 2009
0

L’altre dia passejant per les Rambles de Camí a l’exposició de la Montse Tobella a la Sala Rovira, vaig passar per davant d’una llibreria que em va fascinar: la llibreria Fabre, a Rambla Catalunya 52.

011

Perquè? Doncs perquè en ella vaig descobrir una llibreria especialitzada en literatura alemana on hi havia una gran quantitat de conte infantil en aquest idioma, a la vegada que un munt de joguines antigues i de fusta. La majòria dels seus productes d’importació i procedència germànica.

A l’aparador hi havia una gran acumulació de Pincchios de fusta i alguns contes alemanys i no m’hi vaig poder estar d’entrar-hi a fer un cop d’ull.

021

Una llibreria amb molts anys d’història, fundada el 1860, és la més antiga de la ciutat de Barcelona. En una primera etapa (fins al 1951), l’espai estava destinat a literatura especialitzada de tipus tècnic i en obres més generals; venent productes tan en castellà com en anglès, francés o alemany.

fabre50pic

La seva segona etapa a partir de 1951 va ser quan es va convertir en la llibreria alemanya més especialitzada de la ciutat, on a part de llibres i contes fantàstics, en l’última dècada han abandonat gran part de la seva vesant de papereria per incloure també joguines de fusta precioses i altres elements i figures antigues alemanyes de regal. La majòria dels productes exportats actualment ‘Alemanya i Austria, amb una riquesa i varietat excepcionals.

031juguetespicregalosotros

Explica’t això, es tracta d’un d’aquells racons en els que, per curiós, val la pena perdre-‘shi una estona i descobrir materials que en el nostre idioma no han estat mai publicats.Comentaris

Deixa la teva opinió