Els racons de… AL·LOTS – EL PETIT PRÍNCEP

23 Juliol 2009
0

Hola a tots i totes! El Petit Príncep va ser la primera llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil que vaig descobrir com a mestra i amant dels contes, bé, de fet, com a futurible mestra, ja que per aquell temps encara estudiava a la universitat. Va ser una professora que ens en va parlar i un dia m’hi vaig acostar.

Em vaig quedar al·lucianda que pogués haver una llibreria única i exclusivament pensada per al públic infantil i juvenil, i l’altre dia anant a la jugueteria l’Ou, de la que ja us he parlat, hi vaig passar per davant. Evidentment, no vaig poder evitar entrar-hi a fer-hi un cop d’ull, i vaig tenir la sensació d’entrar a una botiga diferent. El que aquell dia m’havia enamorat ja no ho vaig trobar.

Recordo que abans hi havia una secció dedicada única i exclusivament al Petit Príncep, gran personatge que donava  nom a la botiga, que ha passat a denominar-se Al·lots, el Petit Príncep, guardant la nomenglatura Petit Príncep com a element purament decoratiu. De fet tinc la sensació que la botiga deuria canviar de mans i és per això el canvi de nom, mantenint l’antic per no haver de començar de zero, i és que ja hi havia un llarg camí recorregut.

La llibreria continua tenint les seccions que hi havia abans, una part de literatura juvenil, una part dedicada a tots els públics, i l’apartat infantil ens el divideix en:

Primeres edats
– Primers coneixements
– Llibres-joc
– Àlbums il·lustrats
– Mini diccionaris
– Primers contes els clàssics

Primers lectors (5-7 anys)
– Pictogrames
– Primeres lectures
– Coneixements
– Àlbums il·lustrats
– Reculls de contes

Podem trobar moltes editorials i molt material, però hi vaig trobar a faltar certa selecció en els materials exposats com a novetats o destacats a les taules centrals. Considero que és una llibreria que pels anys de tradició que té (1996) i la fama que ha acaparat durant aquest temps convé conèixer, però trobo que no és d’aquells espais que us enamoraran pel seu encant o pels seus racons.Comentaris

Deixa la teva opinió