Explica'm… EL APESTOSO HOMBRE QUESO…

26 Juliol 2009
0

EL APESTOSO HOMBRE QUESO Y OTROS CUENTOS MARAVILLOSAMENTE ESTÚPIDOS, Jon Scieszka i Lane Smith, Thule Ediciones –> Sota un títol així no ens podem esperar res més que una obra curiosa i que no entenem ben bé de què tracta. Doncs bé, el conte està narrat per un noi molt irreverent que es diu Juan. En Juan se’n riu de tot: l’índex que au, la dedicatòria al revés, la manera d’explicar els contes… De manera que salta d’un pàgina a una altra arrossegant personatges amb ell que canvien de conte, i que com poden reescriuen la seva història desmuntada en trocets. Fins i tot apareix un gegant que explica la seva història a partir de trocets que han anat sobrant d’altres contes.

Una parodia dels clàssics de manera que ens trobem títols com: “El otro prínipe hechizado”, “Cenisaltarina”, “La princesa y la bola de jugar a bolos”, “El patito feo de verdad”.

Amb il·lustracions molt riques i variades, una edició molt acurada i un esplèndid sentit de l’humor. Un conte per aquells que ja estàn cansats de que la princesa encantada es casi amb el príncep, el lleig acabi sent preciós i el pobre ric. Una volta més als clàssics de sempre a través d’un genial àlbum il·lustrat que ha aconseguit molts premis des de la seva primera publicació.

Un recull de contes que em va agradar molt i que recomano que li doneu un cop d’ull.

getimgsphpComentaris

Deixa la teva opinió