El Trompeta recomana… CONTES DE CIRC (IV)

28 Agost 2009
0

Hola a tots i totes! Avui us porto dos contes, els dos molt diferents tan a nivell de qualitat com a nivell de significat. El primer d’ells fa tan temps que estava esperant poder-vos-en parlar que no us ho podeu ni imaginar… Pràcticament des que va sortir publicat. L’altre és d’allò més senzill i simpàtiic a la vegada. Els dos tenen un element en comú, giren entorn del circ: domadors, equilibristes… i per sobre de tots: ELS PALLASSOS!

CHARLIE, NAS DE LLAUTÓ, Subi i Anna Obiols, Editorial Destino Infantil –> Dotat al premi Apel·les Mestres de literatura infantil i juvenil aquest àlbum il·lustrat esdevé una autèntica obra d’art. I és que el personatge que representa així ho requeria, l’estimat Charlie Rivel serà recordat per moltíssims anys i aquest conte és un petit homenatge. Un conte que ens explica la història de la vida d’un pallasso des de que es prepara al camerino per actuar fins que s’acaba la funció, però no un pallasso qualsevol, sinó el que en va fer del clown tot un art, en Charlie Rivel.

charlie

Què dir-vos de les esplèndides, expressives i dolces il·lustracions d’en Subi. Ja sabeu que en tinc certa debilitat. I és que a través de les línies senzilles amb negre, i com a únic complement el color vermell, ens transporta al món màgic del circ i a les emocions que sentia dia rere dia l’estimat Charlie. La senzillesa de les seves actuacions, amb l’única companyia d’una cadira o una guitarra traspassen al lector gràcies també a la senzillesa de les il·lustracions.

Un conte visual, pràcticament sense text. Una joia!

charlie01charlie02charlie03

PUZZLE CIRCUS BOOK, David Maynar, Editorial Imaginarium –> Sense punt de comparació us porto aquest conte que té un públic completament diferent, és un conte per a nens molt petits, a partir de dos anys; i amb un material molt adequat a aquestes edats. Cada plana està formada per un trencaclosques de quatre peces grans perquè puguin manipular amb facilitat. Un conte senzill amb unes simpàtiques il·lustracions.

44971_3Comentaris

Deixa la teva opinió