El Trompeta recomana… CONTES D'ANIMALS (II)

9 Octubre 2009
0

Sempre hi ha animals protagonistes en moltes històries, històries de vaques en taulades, de 37 tortugues, de conills que volen menjar a ple hivern una poma vermella, d’ornitorincs intrèpids… Els animals són simpàtics i agraden als infants, i poden protagonitzar les històries més esbojarrades. Avui us en porto algunes, les voleu conèixer amb mi?

UNA VACA EN EL TEJADO, E. Maddern i P. Hess, Editorial Blume –> Una curiosa història en que Jacinto propietari d’una vaca veu que és hora d’anar-la a pasturar al prat, però aquest li queda molt i molt lluny i li fa moltíssima mandra. Tant és així que de sobte veu que de la teulada n’està sortint un bri d’herba. Ja està! Té la solució, farà que la vaca pugi al capdamunt de la teulada i hi menjarà herba allà dalt. Una història molt surrealista, amb unes il·lustracions que ja em resulten força familiars, les d’aquest autor i il·lustrador que sovint treballen plegats, Sopa de Clau també és seu.

n1918

37 TORTUGAS, Pablo Albo, Il·l Inés Vilpi, Editorial Mil y un cuentos (2009) –> Un conte encadenmat de 37 tortugues que es van perdent o quedant pel camí una rere l’altra per diversos motius. I van i caminen sense saber on van, i una rere l’altra es van quedant pel camí. Finalment podran tornar a casa?

librostortugas0

És una història senzilla, encadenada, bonica, amb unes il·lustracions divertides i originals.I una editorial que jo no coneixia però que promet bons productes…

librostortugas1librostortugas2librostortugas3librostortugas4librostortugas5

EL MUNDO MARAVILLOSO DEL INTRÉPIDO NO-NO, Magali Le Huche, Ediciones SM –> Aquest conte em va agradar especialment perquè es tracta d’un conte d’aquells per mirar, on l’important són les imatges que podem trobar plana a plana del fantàstic món de No-no. Cada plana ens porta a un indret diferent.

es114402

Les il·lustracions són divertides, detallistes i curioses.

9782848011790_19782848011790_2

LA POMA VERMELLA, Feridun Oral, Editorial Joventut (2009) –>Un bon dia un conill amb moltíssima gana va sortir a buscar alguna cosa de menjar, però era hivern, tot estava nevat i no es veia res de res. Finalment va arribar al davant d’un arbre on hi havia una bonica poma vermella. Però el conill no hi arribava, aleshores va demanar ajuda a l’esquirol, a la guineu, a l’ós… Podran agafar la poma?

3755

Unes il·lustracions molt boniques en un àlbum il·lustrat d’aquells per explicar en un dia d’hivern davant d’una llar de foc. Molt bonic, la veritat!

3755img13755img23755img33755img43755img53755img63755img73755img83755img9Comentaris

Deixa la teva opinió