El Trompeta recomana… DIFERENTS O IGUALS?

27 Novembre 2009
0

Sovint se’ls parla als infants de que tothom és igual, que no hi ha diferències entre els homes i que tots, siguin del color que siguin, de la religió que segueixin… són iguals. Avui us porto dos contes que ens parlen precisament d’això, de les diferències, de les igualtats, de la importància de fer valer la pròpia identitat… I és que potser no tots som ben bé iguals, i potser per aprendre a respectar-nos hem de ser capaços de fer veure i entendre aquestes diferències. En fi, us deixo amb les recomanacions d’avui:

ELS DE DALT I ELS DE BAIX, Paloma Valdivia, Editorial Kalandraka- Hipòtesi (2009) –>Aquest conte és una fantàstica proposta feta per aquesta il·lustradora, es tracta d’una història en que se’ns mostra la vida que fan els que viuen a dalt, i la que fan els que viuen abaix; ambdós comparteixen costums i maneres de comportar-se; i si ens els mirem bé, podem veure que són iguals. Que poden passar el mateix tipus de coses en una banda i l’altra del món.

10592_g

Un conte amb uns personatges divertits, senzills i un estil molt fresc i original. Una bona proposta per veure que tots sóm iguals.

0102

DUES RODONES IDÈNTIQUES, Neus Moscada, SD Edicions, Col·l Una rodona quadrada (2009) –> Una editorial petita ha donat cabuda a aquest conte petit, quadrat i que pel seu aspecte sembla un catàleg. Però no, dins amaga una història sorprenent. Aquesta col·lecció inclou tots els contes que es troben a camí entre la il·lustració infantil i el disseny gràfic, i aquesta història si mireu la portada és evidentment així.

Les dues rodones protagonistes neguen ser identiques malgrat tenir la mateixa mida, color, tamany, diàmetre… Però no, elles asseguren ser diferents en molts aspectes, i a mesura que avança la història ens adonem que això és així. I és que és un conte per tots aquells que sempre es comparen amb algú, i a aquells que defensen el seu dret de ser diferents. Una molt bona història, i una proposta molt interessant.

dues_rodones_gComentaris

Deixa la teva opinió