El Trompeta recomana… CONTES DE NADAL (V)

25 Desembre 2009
0

Quan ja creia que havia acabat dels contes de Nadal per aquest any, vaig i me’n vaig a passejar per llibreries… total, que en vaig trobar quatre més que em van semblar d’allò més interessants i que m’ha vingut de gust portar-vos. Dos d’ells són un recull de cançons de Nadal, l’altre un llibre de manualitats molt xulo, i el darrer una autèntica delícia. Els voleu conèixer amb mi?

Per cert, molt bon Nadal a tots i totes!!!

POEMES I CANÇONS DE NADAL, Llibre+CD, VVAA, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (1.999) –> Un llibre publicat ja fa deu anys però que no perd la seva vigència, i és que es tracta d’un recull dels grans clàssics de Nadal per a la mainada: El rabadà, el 25 de Desembre. Amb unes il·lustracions molt boniques i amb la qualitat que sempre acompanya als llibres Cd d’aquesta publicació.

lli387

CANÇONS PER A UN BON NADAL, Llibre+CD, Lola Casa, Il·l. Agustín Comotto, Publicacions de l’Abadia de Monserrat (2008) –> Aquest recull de cançons de Nadal s’allunya força de l’anterior. I és que aquesta vegada podem trobar tretze noves cançons modernes sobre el Nadal, i inspirades en els principals temes d’aquestes èpoques: el Tió, l’Home dels Nassos, els anuncis, el Cap d’Any, la loteria. Són noves visions de temes que conformen aquestes fetes de la mà de Lola Casas i il·lustrades pel sempre genial Agustín Comotto. Unes cançons instrumentades per una extensa banda que compta amb piano, contrabaix, bateria, clarinet, trompeta, saxofon… i amb un total de fins a sis vocalistes.

bonnadal

NADAL, Manualitats en 5 passes, VVAA, Editorial Parramón –> Més que un conte, el que us presento ara és un llibre de manualitats de Nadal que m’ha agradat especialment. Sobretot pel fet de que es tracta de manualitats per a aquesta època força senzilles i boniques que poden adaptar-se als nens d’Educació Infantil. I ja sabeu, que com una és mestra de vocació, es fixa amb aquestes cosetes. Manualitats molt boniques també per a fer amb els fills: des de decoració de boles de Nadal, una tira per penjar les postals de Nadal rebudes, postals… Són mones i senzilles.

9788434228924


EL NADAL DE L’OSSET, Un calendari d’Advent amb històries, Béatrice Garel, Il·l. Thomas Baass, Editorial Cruïlla (2007) –> AQuest conte es tracta d’un combinat de conte i calendari d’advent. I és que cada plana és una història diferent protagonitzada per un animal diferent. Aquestes històries s’han de llegir el dia que senyalen, i a part en elles apareix un sobre on podem trobar les nostres garlandes per a l’arbre de Nadal de cartolina que acompanya el llibre.

La història ens explica com l’osset està preparant el Nadal però està una mica atabalat. I és que ha de guarnir el seu arbre i no sap com fer-ho, al final es decideix a demanar a tots els seus amics que cadascú li porti alguna cosa per guarnir l’arbre.

És un conte molt bonic, amb unes il·lustracions precioses que m’han cridat molt l’atenció.

9782092512647Comentaris

Deixa la teva opinió