Explica'm… GENEALOGÍA DE UNA BRUJA

10 Gener 2010
0

GENEALOGÍA DE UNA BRUJA, Sébastien Pérez, Il·l. Benjamin Lacombe, Editorial Edelvives (2009) –> Aquest títol inclou dos volums o àlbums il·lustrats per una banda trobem:La pequeña bruja i per altra Libro de Brujas y Hechizos. Ara us en parlaré per separat.

– La pequeña bruja: ens explica la història de Lisbeth, una història d’una noia una mica especial que va a passar els Nadals a casa de la seva àvia i on comença la seva recerca d’una estranya flor per a la seva col·lecció. Aquesta recerca no la farà sola, sinó que l’ajudarà el seu amic Edward. Finalment la noia descobrirà a través d’un llibre on apareix tota una genealogia de bruixes, que ella i la seva àvia és una d’elles. Amb tot plegat, l’Edward desapareix, però la Lisbeth amb els seus poders… I el final, més val que el llegiu vosaltres.

– Libro de Brujas y hechizos –> Tot un recull de bruixes de tota mena, des de la petita Lisbeth fins a la temible Medusa amb el seu cabell de serp, passant per Juana de Arco com a instigadora de masses, la madrastra de la Blancaneus, la bruixa de Hansel i Gretel… Un recorregut a través d’aquests personatges per diferents èpoques en les que ens narra la desgraciada vida de les bruixes, tan de les de ficció com dels personatges que van existir realment i que van ser considerats com a tal. Dones que van ser marcades com a bruixes i condemnades moltes d’elles. A més, també inclou una part d’encanteris.

Fet el resum de tot plegat, ara us vull explicar perquè us he portat aquest màgic recopilatori. Primer de tot, Benjamin Lacombe: més que un il·lustrador és un artista i la seva obra té alguna cosa especial que em captiva. Segon de tot, a la prestatgeria de la llibreria on el vaig descobrir destacava per sobre de la resta i no vaig poder evitar fer-hi un cop d’ull. Tercer, perquè les bruixes són uns personatges que sempre m’han cridat molt l’atenció i resulta molt bonic descobrir la imatge que té un il·lustrador d’un personatge que probablement tu t’imaginaves d’una altra manera. Quart, és un recorregut per la història real i fantàstica del món de les bruixes. La retsa només puc dir-vos que la descobriu vosaltres mateixos.



Comentaris

Deixa la teva opinió